Dan Andersen indlagt på psykiatrisk efter brud med kæresten

Angst og depression har plaget ‘Love Island’-speakeren stort set hele livet. I dag har han lært at leve med det og ikke tvivle så meget på sig selv.

Af Lykke Buhl - 3. november 2018 kl. 14:55

Komikeren Dan Andersen er speaker i ‘Love Island’ og fungerer som den stemme, der binder klippene sammen og guider seerne igennem kærlighedsprogrammet. Dan har i dag selv fundet kærligheden, men i de sene ungdomsår blev et brud med en ekskæreste dråben, der fik det hele til at flyde over for ham.
LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-deltager ramt af kræft
– Jeg havde ikke så meget at gå op i i virkeligheden, så jeg søgte flugt i kærligheden. Så kunne jeg ligesom få den identitet, at så er jeg en kæreste. Da forholdet begyndte at krakelere, så tænkte jeg på, hvordan jeg kunne lave om på mig selv, for det måtte helt sikkert være mig, den var gal med. Så gik det i en spiral ned af bakke, og da forholdet så sluttede, så vidste jeg nærmest ikke rigtigt, hvem jeg selv var. Lige pludselig var jeg bare lidt ude af virkeligheden i forhold til, hvordan jeg overfortolkede ting. Som i den ekstreme version af det forelskede menneske, der har fået en sms, og hvordan skal man tolke den, hvordan skal man svare – gange tusinde, lyder det ærligt fra Dan.
LÆS OGSÅ: Eksperterne skred fra ‘Luksusfælden’-par: Sådan går det i dag
Til sidst var han blevet så angst, deprimeret og usikker på sig selv, at der blev arrangeret en intervention for ham.
– Jeg tog en dag hjem til min kammerat, og så var de andre der ligesom også, og så snakkede vi om det hele, og så sagde de, om vi ikke skulle køre op på psykiatrisk hospital, forklarer Dan og fortæller videre om indlæggelsen:
LÆS OGSÅ: Drama og utroskab i ‘Love Island’
– Der kom der jo helt ro på, men så fik jeg jo også proppet en masse piller i mig efterfølgende, det er ligesom at være en laboratorierotte. Men jeg fandt heldigvis en læge, der accepterede, at jeg godt kunne have et forbrug af angstdæmpende piller, som jeg kunne tage hver gang, jeg havde brug for at åbne ventilen, fortæller komikeren.
Dan Andersen mener selv, at hans depression og angst allerede lurede i baggrunden, da han var sammen med ekskæresten. Men sindssygdommene stammer helt tilbage fra hans opvækst.
LÆS OGSÅ: Landmand-Ole åbner op: Sådan går det mellem mig og Gitte
– Det er tilbage fra min barndom, der har været omsorgssvigt i en eller anden form, hvor på nogle områder er mine følelser ikke blevet mødt rigtigt, og så er de ikke blevet anerkendt, lyder det fra Dan Andersen.
Når ‘Love Island’ er færdigt, får Dan premiere med stand up-showet ‘På Vippen’, der kommer til at handle om netop det at skulle finde balance i sindet og livet.
LÆS OGSÅ: Kommer Fie Laursen ind i ‘Love Island’?
SE VIDEOEN: Heidi slår den største skid under Nadia Shilas bryllup
LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-pigerne: Det tænder vi på