CHOK: Lægerne er i tvivl om Pitzners sclerose

Den ellers meget smilende diamantdronning har ikke så meget at smile over for tiden.

Af Rikke Lynge - 27. august 2021 kl. 9:03

Katerina Pitzner kendt fra TV 2-programmet ‘Diamantfamilien’ samt ‘Over Atlanten’ på Discovery har haft sig noget af en nedslået august måned.

– Man kan roligt sige, at august sendte mig en curve ball, som har vendt op og ned på mit liv. I starten af måneden fik jeg den tentative diagnose, MS (Multipel Sclerose). Tre uger senere fik jeg at vide, at man havde taget fejl, og at jeg blot skal smøre Tigerbalsam i nakken og vikle et silketørklæde omkring, skriver Katarina i et opslag på Instagram. 

LÆS OGSÅ: Remee og Mathilde forklarer alt: Derfor var vi ved at gå fra hinanden

Selvom sclerose ikke er en dødelig sygdom, så er den alvorlig nok. På scleroseforeningens hjemmeside skriver de følgende om sygdommen:

– Sclerose eller multipel sclerose er en kronisk sygdom i centralnervesystemet, det vil sige hjernen og rygmarven. Der opstår først betændelse og dernæst en ardannelse (plak) i det isolerende materiale, der er omkring nerve trådene. Dermed bliver det vanskeligere eller umuligt for nervesignalerne at komme frem. Betændelsen kan opstå i forskellige dele af hjerne og rygmarv, hvilket er grunden til, at så mange forskellige kropsfunktioner kan påvirkes ved sclerose. Selv om evnen til at bevæge en kropsdel kan påvirkes, har sygdommen således ikke  noget at gøre med muskulaturen. Sclerose kan ramme alt fra synet til brugen af arme og ben.

LÆS OGSÅ: Katerina Pitzner giver ny status på kræftsygdom

Mens Katarina venter på svar fra afgørelserne af sin ”second opinion”, har hun besluttet at holde lav profil.

– Jeg håber selvfølgelig, det var falsk alarm, og at de symptomer, jeg har, er noget, der er en forklaring på, og jeg hurtig kan komme ud af. Jeg har for en periode besluttet mig for at gå lidt i baggrunden og gå ned på nedsat tid, indtil jeg føler, jeg er færdigudredt, og man har fundet ud af, hvad der er op og ned, fortæller Katerina i en story på Instagram og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Realitybabe efter stort vægttab: Nu skal brysterne laves

– Jeg vil fokusere på min sundhed og mit helbred. Diamantbørsen er selvfølgelig altid åben for business, og der er ingen forandringer der.

Mens alt det her stå på, så er Katerina og hendes døtre Thalia, Elvira og Ophelia ved at lægge sidste hånd på optagelserne til ‘Diamantfamilien’ sæson 5.

LÆS OGSÅ: Ny reality-babe misundelig på Elvira Pitzner

Læs mere om