Alexandra taler ud om skilsmissen: Den var smertefuld

Skilsmissen fra prins Joachim var smertefuld, men lykkelig. Det fortæller grevinde Alexandra i en ny bog, hvor hun overhovedet ikke nævner skilsmissen fra Martin Jørgensen.

Af Nikolaj Vraa - 7. oktober 2018 kl. 11:55

Som ved skilsmissen fra prins Joachim, var det grevinde Alexandra der selv tog beslutningen, da hun i 2015 ville ud af ægteskabet med Martin Jørgensen.
Men her tre år senere er hun endnu så sårbar, at hun ikke vil diskutere detaljerne eller end at nævne hans navn. Han er fuldstændigt udeladt i bogen ‘Mit lykkelig land‘, som hun har skrevet med forfatteren Rikke Hyldgaard, mens hun over mange sider fortæller om sit liv med prins Joachim og ikke mindst deres skilsmisse, som hun i sidste ende kalder “lykkelig”.

Alexandra blev gift med Martin Jørgensen i 2007. Parret blev skilt i 2015. I grevindens nye bog bliver han ikke omtalt med ét ord. (Foto: Niels Henrik Dam)


– Skilsmissen fra prins Joachim i 2005 var smertefuld og et brud i mine børns tilværelse, men lykkeligvis var det ikke en grim skilsmisse. Jeg erfarede, at det hjælper, når man holder af hinanden, og det gør jeg af prins Joachim, fortæller grevinde Alexandra i bogen. Med udeladelsen af Martin Jørgensen får man derfor det indtryk, at det modsatte er tilfældet når det gælder deres skilsmisse.
LÆS OGSÅ: Parterapeuter: Derfor har Alexandra ikke en ny mand
LÆS OGSÅ: Alexandra om sin svigerdatter: Hun er så dejlig

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre dronning Margrethe fortælle om Kongehusets specielle forhold til Livgarden.

LÆS OGSÅ: Stort interview med grevinde Alexandra: Danmark er mit hjem
LÆS OGSÅ: Prins Nikolai afslører: Her er mit drømmejob

Sundt at være alene

Efter bruddet med Martin solgte Alexandra villaen på Svanemøllevej og flyttede ind i en lejelejlighed i Store Kongensgade. I januar købte hun Preben Elkjærs gamle villa i Charlottenlund og bor her sammen med prins Felix. Det var en omvæltning for hende at blive alene, men den krise er hun også kommet igennem, og den har lært hende at elske sig selv.

Skilsmissen fra prins Joachim var hård. Men Alexandra betegner i dag skilsmissen som lykkelig. (Foto: Egmonts historiske arkiv)


– Jeg må understrege, hvor sundt det er at prøve at være alene. Jeg har sjældent været alene i mit liv. Hong Kong, hvor jeg voksede op, er så tæt befolket, at det var en luksus at have eget soveværelse. Det havde jeg ikke. Det er meget normalt, at tre generationer bor sammen på 80 kvadratmeter, og at der er larm døgnet rundt. Men i dag lever jeg alene, og jeg har fundet ud af, at det er okay at være alene, siger hun til ALT for damerne og understreger, at hun ikke er bange for at være alene.
SE BILLEDERNE: Joachim og Marie på besøg hos rekrut Nikolai
LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe for syg til job
– Jeg har lært meget om mig selv ved at være alene, og det vigtigste er, at jeg har lært at elske mig selv. Jeg troede, jeg elskede mig selv før, men nu, hvor jeg har prøvet at være alene, har jeg virkelig set, hvordan jeg agerer i forskellige situationer, og jeg har set en styrke, en optimisme og et drive i mig selv. Og når jeg nu helt objektivt kigger på mig selv, er jeg stolt over det, jeg ser. Jeg kan klare alt selv. Fantastisk! Det har jeg nok også kunnet før, men nu har jeg fået det bekræftet.
Forfatteren Rikke Hyldgaard henviser spørgsmål om udeladelsen af Martin Jørgensen til Politikens Forlag og her lyder forklaringen:
– Det er ikke en biografi, grevinde Alexandra har skrevet, og det har den ikke på noget tidspunkt været tænkt som.
LÆS OGSÅ: Margrethe trækker stikket efter hårdt år: Ferie hos søster
LÆS OGSÅ: Åh nej! Kronprins Frederik i alvorlige problemer