40-årige tv-stjerne jubler: Endelig gravid

Den danske skuespiller Marijana Jankovic stråler af lykke.

Af Helle Bill Madsen - 19. maj 2022 kl. 15:33

Nu kan Marijana Jankovic ikke længere skjule det. Den runde, smukke mave under sommerkjolen afslører, at skuespilleren skal være mor til en pige til august.

– Jeg har spillet mor i så mange film og serier, og har ikke været klar til selv at blive mor. Men nu er jeg det, og jeg er så lykkelig. Det har aldrig været det rigtige tidspunkt for mig, for jeg har været så besat af arbejde og karriere, fortæller Marijana, som fra på søndag kan ses som jordemoderen Louise i TV2’s serie ”Dag & nat” om livet på en fødegang.

LÆS OGSÅ: Ekskæresten afslører: Det skjulte Sidney

– Jeg har hele tiden udsat det, og jeg er lige fyldt 40, men jeg tænkte: ”Han eller hun må komme, når den vil”. Og så dumpede hun lige ned til mig. Jeg blev vækket af små spark i maven på min 40-års fødselsdag her i april, så det kunne ikke være smukkere.

Marijanas grønne øjne stråler, og hænderne søger hele tiden ned på maven.

LÆS OGSÅ: Jesper Buchs søster: Bliver tv-stjerne

– Jeg kan mærke, at det er en helt ny verden, der åbner sig for mig, men jeg er klar til at få en ny dimension i mit liv. Andre opgaver og en ny kærlighed, en ny rolle i livet. Jeg glæder mig til at se verden fra en ny vinkel og opleve den sammen med hende, siger Marijana, der som barn kom til Danmark fra Montenegro, det tidligere Jugoslavien.

– Der er sket mange store ting på et år. Jeg er fyldt 40 år, jeg skriver på min film og jeg skal have et barn. Det er vel det, der hedder at blive voksen. Jeg troede slet ikke, at jeg var så modig. Jeg glæder mig til at instruere min film, som bliver min egen historie. Jeg har noget på hjerte, og jeg har et behov for at fortælle min lille pige min egen og mine forældres historie.

LÆS OGSÅ: Amin Jensen taler ud: Nyder singlelivet

Jordemødre er superhelte

”Dag & nat” er en meget nærværende serie om fødegangen på godt og ondt.

– Jeg er så fascineret af, hvad de her jordemødre kan. De er jo superhelte. For mig åbnede det en verden ind til mit lille moderhjerte. Og jeg tror, at det betød, at der var en lille pige, som ville ned til mig. Jeg blev gravid lige efter optagelserne.

For at få et indblik i rollen som jordemoderen Louise, var Marijana i praktik på fødegangen på Herlev hospital, og det var noget af en øjenåbner for Marijana.

LÆS OGSÅ: Ditte Julies datter på hospitalet: Albueknoglen sad på den anden side

– Det var så lærerigt at være et sted, hvor nogen virkelig gør en forskel. Det var en gave at komme ind i det univers, men jeg var også overrasket over, at systemet ikke fungerer bedre. Jeg fik lyst til at kæmpe jordemødrenes sag, gå på barrikaderne og sige: ”Bedre forhold til jordemødrene”. Vi kan jo ikke undvære dem. Jeg håber, at serien kan være med til at sætte fokus på deres arbejdsforhold.

Faktisk fik Marijana så tæt et forhold til den konsulterende jordemoder på serien, Linda, at hun skal føde hos hende på Herlev hospital.

– Jeg føler mig enormt tryg over at skulle føde med hende. Jeg er førstegangsfødende, og jeg har alle mulige tanker. Men nu kender jeg dem på fødegangen og har selv været der på nattevagter. Det er bare sådan en smuk historie, at vi har lavet den her serie, og så bliver jeg selv gravid.

LÆS OGSÅ: Peter Schmeichel bliver popstjerne

Marijana og hendes kæreste, som hun endnu holder hemmelig, har talt om navne.

– Vi skal have en lille Una. Det var det eneste navn, vi kunne blive enige om. Det er en flod, som løber gennem Jugoslavien, som jeg jo i sin tid forlod. Så det giver meget god mening.

‘Dag & Nat’ har premiere den 22. maj på TV 2 Play og den 29. maj på TV 2.

Fællesbillede af de medvirkende i ‘Dag & Nat’. (foto: Klaus Bo Christensen)