HER ER ALLE ÅRETS JULEKALENDERE 2022

Nu er der ikke længe til, at julen er over os, rundt om os og i os.

Af Nikolaj Vraa - 26. november 2022 kl. 20:55

Traditionen tro tæller tv-stationerne fra 1. december ned til den store aften med nye julekalendere i 24 afsnit. Og hvis der skal mere til for at komme i den rette julestemning, kan mange af de elskede klassikere også streames.

LÆS OGSÅ: Her kan du stadig få fat på en Tinka-nissehue

‘Alletiders Eventyr’

Rigsarkivar Birger Bertramsen har fået en ny stor og vigtig opgave fra Kongehuset, som er at samle alle de mest kendte folkeeventyr i en bog, som skal være en julegave til Kongehusets nyfødte prins. Bertramsen får brug hjælp fra sin datter og sekretær, Josefine. Men hun har desværre lovet at passe sin mands niecer Mille og Molly i hele december-måned. Pyrus og Kandis tilbyder derfor at træde til, og holde øje med pigerne, mens Gyldengrød, Bertramsen og Josefine går i gang med opgaven. (Foto: TV 2)

LÆS OGSÅ: Efter stor beslutning: Flytter Dybvad?

‘Breinholts Julekalender’

‘Natholdets julekalender’ har skiftet navn til ‘Breinholts Julekalender’ og er flyttet til Viaplay, hvor der hver dag fra 1. december kan streames et nyt afsnit. I løbet af en lang, berusende dag smager Anders Breinholt sig igen frem til årets bedste øl. Som noget nyt sørger Michelin-kokken Dak Wichangoen for en menu, der passer til de våde varer. (Foto: Viaplay)

LÆS OGSÅ: Ny sæson af ‘Landmand søger kærlighed’: Skal du være med?

‘Julehjertets Hemmelighed’

13-årige Karen er tjenestepige på en herregård. Hun glæder sig altid til jul, for så ser hun sin ven, nissen Rumle, igen. Men mørke kræfter overtager herregården, og julens magi hænger i en tynd tråd.” ‘Julehjertets Hemmelighed’ kl. 19.30. (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Nu sker det: Bolette og Jaffer tager næste skridt i forholdet

‘Nissernes Ø’

I den tredje serie om Nissebanden fra 2003 dukker også fitnissen Figur Figurson, Pyt, Sugar og calypsonissen Jo Jo op. Handlingen udspiller sig i HolmeOlstrup og på St. Croix, hvor en falsk julemand ved navn Santa har solgt julen til rigmanden Fornøje Frederik. ‘Nissernes Ø’ kl. 17.00. (Foto: DR)

LÆS OGSÅ: Anne Plejdrup indrømmer: Jeg har svigtet Teitur

‘The Julekalender’

Mens kartoffelavlerne Oluf og Gertrud Sand er i gang med juleforberedelserne, sender Overhead of the Nissers, Gammel Nok, de tre nisser, Gynter, Hansi og Fritz, til Jylland. Her skal de hente the Key to Gammel Noks playdåse, hans livsmelodi er nemlig lige about to run out. ‘The Julekalender’ kl. 20.25 (Foto: Egmont Historiske Arkiv)

LÆS OGSÅ: Emil afslører: Har modtaget dødstrusler efter øråd

‘Tinka og Sjælens spejl’

I den tredje serie om Tinka begynder hun at tvivle på sine evner som nissernes leder. Hærchefen Ingi leder hende på sporet af en familiehemmelighed, og sammen med Lasse må Tinka til menneskenes verden, hvor en overraskelse truer nissernes eksistens. ‘Tinka og Sjælens spejl’ kl. 20.00. (Foto: TV 2)

Mere jul på nettet

DRTV:

Jul på slottet

Jullerup Færgeby

Vinterbyøster

Jul i Gammelby

Absalons Hemmelighed

Ramajetternes Jul

Tidsrejsen Nissebanden

Nissebanden i Grønland

Bamses Julerejse

Sebastians jul

Onkel Rejes julefis

TV 2 Play:

Tinkas juleeventur

Tinka og Kongespillet

Rasmus Klumps julestue

Jul i historiehulen

Afkræftet efter ‘Robinson’: Så meget tabte Sine sig på øen