Her kan du få fingrene i en Tinka-nissehue

Det er ikke for sent at få fat i en af de populære huer, men man skal have den store pung fremme.

Af Louise Vilsbøl - 24. november 2022 kl. 9:55

Man behøver slet ikke følge med i VM for at spotte julens største selvmål.

LÆS OGSÅ: Har Tinka og Lasse været kærester i virkeligheden?

Igen i år er der rift om de populære Tinka-nissehuer, som forældre i 2019 måtte gå gennem ild og vand for at få fingre i – mange af dem forgæves. Det tegnede ellers lyst, da Salling Group, som i år er partner på julekalenderen ‘Tinka og Sjælens Spejl’, midt i oktober lovede, at sådan ville det ikke blive i år.

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Emil frier til sin kæreste i ‘Robinson’.

– Vi har indkøbt rigtig, rigtig mange nissehuer, så børnene ikke skal gå forgæves efter Tinkas røde nissehue, som jo i tidligere år har vist sig at være yderst populær blandt børnene, sagde Henrik Schmidt, indkøbsdirektør for nonfood i Salling Group, dengang til Ritzau.

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om Tinka

Nu er der udsolgt

Det løfte er der ingen tvivl om, at indkøbsdirektøren nu fortryder. Det viser sig nemlig, at de 210.000 indkøbte huer slet ikke var nok. Således er der altså stadig en uge til 1. december, og i går aftes fastslog Salling Groups pressechef overfor B.T., at det i løbet af få timer ville være slut med salget af huerne.

– Vi er snublende nær udsolgt. Der kan være enkelte tilbage rundt omkring, som formentlig hurtigt er væk, sagde pressechef i Salling Group, Jacob Krogsgaard Nielsen, til B.T.

LÆS OGSÅ: Tv-nisser fra julekalenderen ‘Tinka’ har fundet sammen

Selvom Salling Group altså må melde udsolgt af de populære nissehuer, så er det stadig muligt at få fingrene i dem. Men man skal være parat til at give noget mere end de 12 kroner, som man kunne nøjes med i Føtex, Netto, Bilka eller Fætter BR indtil i går.

Sælges til overpris på DBA

På DBA vrimler det nemlig med nissehue-annoncer. Alene i går lagde 13 sælgere annoncer op, og de har alle flere huer på lager. Der er altså mange, der har indkøbt nissehuer, som de nu sælger videre.  Men fælles for dem alle er, at de ikke går af vejen for at tjene på videresalget.

Prisen for Tinkahuerne på DBA er mellem 100 og 395 kroner pr styk plus porto. Det vil altså sige, at de dyreste huer i skrivende stund sælges til næsten 33 gange så meget, som de er købt for i butikkerne.

LÆS OGSÅ: Anne Plejdrup: Jeg har svigtet Teitur

Der er også enkelte sælgere, som sælger hjemmesyede Tinka-nissehuer, og dem kan man få fingrene i for helt ned til 50 kroner plus porto.

Hvis man ikke behøver at have den helt ægte nissehue, så har Det Gamle Apotek også lavet en, der minder meget om Tinka-huen, og den kan stadig købes i blandt andet Silvan til 29 kroner plus porto og på Nemlig.com til 45 kroner.

LÆS OGSÅ: WOW: Så høj var Lennys promille, da politiet kom

Der er altså håb endnu, hvis man ikke er blandt de heldige, der har fået fingrene i nogle af huerne i supermarkedet.

Salling Group har tidligere udtalt, at de ikke har mulighed for at få produceret flere huer på nuværende tidspunkt, og salget af huerne ville derfor ophøre, når der ikke var flere tilbage.