'X Factor'-vindernes nedtur: Place on Earth droppet af pladeselskabet

Sidste års ‘X Factor’-vindere er gået i opløsning.

Af Kenth G. Madsen - 2. januar 2019 kl. 9:07

Med ‘X Factor’-sejren sidste år i april og gevinsten bestående af en Sony-pladekontrakt samt rejse til Los Angeles er det siden gået stødt nedad bakke for Blachman-opfindelsen Place On Earth. På grund af trioens manglende engagement har Sony valgt at droppe samarbejdet med Mille Hassenkam, 18, Kathrine Ørnfelt, 20, og 22-årige Andreas Kruse.
– Vi havde et møde med pladeselskabet, hvor der blev drøftet, om vi skulle fortsætte samarbejdet. De mente ikke, vi lagde energi nok i projektet, så nu er vi gået hver til sit, siger Andreas Kruse til HER&NU.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Her er premieredatoen på ‘De unge mødre’
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Jakob Kjeldbjerg springer ud som sanger
– Det blev for svært at mødes, fordi vi bor forskellige steder i landet og havde travlt med hver vores ting, indrømmer Andreas, der arbejder som servicemedarbejder i musikbutikken ”4 Sound” i København. Kathrine går på gymnasiet i Horsens og Mille på Sankt Annæ Gymnasium i Valby.
– Det er ærgerligt, at det ikke gik. Vi viste ikke nok energi, men vi kan dog stadig spille koncerter, hvis der er bud efter os, siger Mille Hassenkam videre til HER&NU.
LÆS OGSÅ: ‘X Factor’-dommer afslører: Vi havde sex under reklamepauserne
LÆS OGSÅ: ‘Paradise’-babe i store problemer: De frygtede bombetrussel
– Vi er ikke uvenner og har det stadig grineren sammen. Vi har haft nogle gode oplevelser med at producere EP’en, og er meget glade for det, der har været med ‘X Factor’. Jeg er ikke skuffet, fordi jeg fra starten ikke har haft høje forventninger, understreger den 18-årige musikstuderende.
Det lå ikke i kortene, at trioen fra Place on Earth skulle ende med at blive valgt som vinder af ‘X Factor’ 2018. Trioen stillede op som soloartister, men røg alle ud under Five chair challenge. Thomas Blachman greb derefter chancen og dannede gruppen. Inden de blev splejset sammen, kendte de ikke rigtig hinanden. Men det er der blevet vendt op og ned på.
HER&NU har forsøgt at få en kommentar fra Sony uden held.
LÆS OGSÅ: Hannah Melissa afslører ny diagnose: Jeg er psykopat

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Amalie, der har lidt svært ved forskellen på SAS og SARS


LÆS OGSÅ: Kæmpe ‘De unge mødre’-brøler får store konsekvenser

Blachman vil gendanne gruppen: Jeg vil hjælpe

Det har vist sig, at det i de fleste tilfælde er gået galt for de stjernedrømmende vindere af ‘X Factor’, når først rampelyset er slukket og de skal ud at stå på egne ben. Manglende succes har nu også ramt Place On Earth, som Thomas Blachman spåede guld og grønne skove efter sin sejr med trioen. Pladeselskabet Sony har vendt ryggen til gruppen på grund af trioens manglende vilje til at ofre tid nok på det musikalske projekt.
– Jeg vil nu tage fat i dem og forsøge at få dem sat sammen igen, siger Thomas Blachman til HER&NU.
– Der bliver lavet om på det forhold i år med den nye sæson af ‘X Factor’. De unge mennesker har vundet en kontrakt, men parterne har ikke forstået hinanden i det lange løb. Der skal i fremtiden ske det, at det bagland, der har arbejde med dem under ‘X Factor’-forløbet, også kommer til at fortsætte med dem bagefter. Det forhold kommer måske også til at involvere os dommere, men først og fremmest skal producere og eventuelle sangskrivere følge vinderne, fastslår Thomas Blachman om initiativet til at stramme op i den henseende.
– Det er en enorm svær vekselvirkning fra ‘X Factor’ kører på TV til at det hele går i stå og lukker ned i et halvt års tid. Det bliver der lavet om på, lover han.
LÆS OGSÅ: Forelskede Travis: Jeg frier snart til Kylie
LÆS OGSÅ: ‘Love Island’-deltager åbner op: Voksede op i voldeligt hjem