WOW: Kira Eggers og Rikke Gøransson skal på en svær mission

Det er ikke småting, Kira Eggers og Rikke Gøransson har kastet sig ud i i den gode sags tjeneste.

Af Louise Andersen - 3. juni 2018 kl. 14:55

I begyndelsen af juli skal Kira Eggers og Rikke Gøransson bestige Europas højeste bjerg, Mont Blanc, i den gode sags tjeneste for at rejse penge til Børns Vilkår og Børnetelefonen. HER&NU mødte dem i Dansk Bjerg- og Klatre Klub, Blochs & Walls, til et interview.
LÆS OGSÅ: Rikke Gøransson: Sådan er chancerne for ny ‘Paradise’-sæson
– Det nemmeste i verden for mig er at give noget videre til andre. Det mindste, vi kan gøre, er, at hjælpe andre, som har brug for det. Jeg tåler ikke uretfærdighed, og jeg kan ikke ignorere folk eller dyr, der har det svært, fortæller tv-personligheden Kira, der har stiftet velgørenhedsprojektet ”Raise to the top”, der både involverer et kendishold i England og et i Danmark.
LÆS OGSÅ: Jackie blev droppet i ‘Forsidefruer’
Tv-vært Rikke Gøransson kom hurtigt med som en del af det danske hold, og hun var ikke et sekund i tvivl om, hvilken organisation hun ønskede at støtte.
– Jeg har altid gerne selv ville arbejde på Børnetelefonen og studerer også psykoterapi. Ved at støtte dem (Børnetelefonen, red.) rammer vi virkelig bredt og hjælper børn med mange forskellige problemer, forklarer 32-årige Rikke, der slet ikke kan holde ud at tænke på, at der lige nu ikke er ressourcer nok til at hjælpe alle de børn, der ringer ind.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne forulempet til Distortion
Der er ingen tvivl om, at den store drivkraft er at hjælpe andre, men veninderne er heller ikke i tvivl om, at de også selv får en oplevelse for livet.
– Det handler bare om at kigge fremad og lade være med at give op, og det er også det, børnene skal i deres liv, reflekterer Kira, der uden held har forsøgt at bestige Mont Blanc to gange, men i stedet har besteget otte andre omkringliggende bjerge.
– Det er noget af det vildeste og smukkeste, jeg har prøvet i hele mit liv, så jeg glæder mig virkelig meget. Målet er at komme til toppen, sætte et flag og skrabe så mange penge sammen, som vi overhovedet kan for at hjælpe børnene, slår 43-årige Kira fast.
LÆS OGSÅ: Deltager raser mod ‘De unge mødre: Det passer ikke!
LÆS OGSÅ: Linse: Sådan går det med kærligheden

Læs mere om