'Årgang 0'-stjerne forulempet til Distortion

‘Årgang 0’-deltageren arbejdede i går frivilligt til Distortion, men det udviklede sig til et par ubehagelige episoder.

Af Jonas Sand - 31. maj 2018 kl. 11:27

Årets Distortion blev i går sparket i gang i de københavnske gader, og det var noget af en fest. Men for Rachel Ellebye blev det også for meget af det gode. ‘Årgang 0’-stjernen arbejdede som frivillig på førstedagen, fordi hun gerne ville hjælpe de festglade folk med at have en god dag.
LÆS OGSÅ: Dét vidste du ikke om ‘Årgang 0’
En lang række folk ville have billeder med Rachel, der dog i flere tilfælde måtte afvise det, fordi hun ikke havde tid, mens hun var på arbejde. Folk blev dog ved med at presse på, og det var ubehageligt for hende. Den fortæller hun i et indlæg på sin blog, hvor hun også åbner op om to andre episoder under festlighederne, hvor folk gik alt for langt over grænsen.
– Min første grænse blev overskredet, da en gruppe fyre kom over og spurgte om et billede. Mens de var i gang med at tage billedet med mig, begyndte en af fyrene at tage mig på brystet. Det var møgubehageligt, og det var med vilje – ikke bare “et uheld”. Hvorfor tænker sådan nogle mennesker, at man bare kan tage andre folk på brystet eller lignende, når de ikke har nogen grund til det? skriver hun.
– Senere på aftenen skulle jeg skifte post. På vej over til min anden post begyndte nogle drenge at hive fat i mig og prøve på at kysse mig. For det første, det var sindssygt ubehageligt, og for det andet, jeg havde arbejdsuniform på. Jeg var ikke “civil”. Jeg havde, igen, et job, som jeg skulle passe! Da jeg kom over på posten, tog en forbipasserende mig på skridet – endnu engang møgubehageligt.
LÆS OGSÅ: Sådan går det med ‘Årgang 0’-Emma i dag

Har det godt i dag

Realityportalen har været i kontakt med Rachel, der fortæller, at det er første gang, at folk er gået så langt over hendes grænse.
– Jeg har oplevet noget lignende, men ikke så grænseoverskridende. Det var heldigvis minor incidents (mindre alvorlige hændelser, red.), men det var stadig ubehageligt, siger hun.
‘Årgang 0’-deltageren skulle kun arbejde førstedagen under festlighederne, og alt i alt føler Rachel, at gik det godt – på trods af de grænseoverskridende hændelser.
– Jeg var kun på vagt i går. Det var egentlig også meget hyggeligt, og dem på mit arbejdshold var super søde. Jeg har det heldigvis godt i dag. Jeg tror bare, at man skal være forsigtig, og så skal man sige fra og råbe op. Sådan nogle ting er langt fra okay, slår hun fast.
GALLERI: Kan du huske ‘Årgang 0′-børnene som små?

Træning af Bubber

Det sker ofte, at folk henvender sig til Rachel, når hun går på gaden. Sådan har det altid været, men ‘Årgang 0’-stjernen kan godt mærke en forskel nu i forhold til, da hun var yngre.
– På nogle punkter, ja. Normalt når folk henvendte sig til mig på gaden, så var mine forældre som regel med, siger hun og fortæller, at hun sammen med de andre deltagere har fået træning i at håndtere, når folk henvender sig på gaden.
– Vi har heldigvis fået noget træning af Bubber i at håndtere det. Vi havde en dag i Odense for nogle år siden, hvor at Bubber var med, og han snakkede med os unge fra ‘Årgang 0’ omkring med at håndtere folk, som vil tage billeder med os. Det gav rigtig meget, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-stjerne vil gerne være ung mor
Gårsdagens episoder har heldigvis ikke taget modet helt fra Rachel, der normalt oplever det som noget positivt, når fremmede folk tager kontakt til hende, og hun stiller også med glæde op til billeder og lignende, når hun har tid til det.
– Jeg er stadig glad for ‘Årgang 0’, og størstedelen af dem, som kommer op til mig, plejer også at være rigtig søde over for mig. Men det er da ubehageligt, når sådan nogle ting sker, slår
Her kan du læse hele Rachels indlæg om gårsdagens Distortion. 
LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel afslører: Sådan går det med at holde vægten