Vinder af ‘Sommerdrømme’: Afsløret af børnene

Kaspar og Lambang kan fra i aften endelig tale frit om deres store præmie, men faktisk har datteren, Java, allerede afsløret dem lang tid forinden.

Af Rikke Lynge - 26. maj 2021 kl. 20:45

Kaspar og Lambang blev i aftenens program af ‘Sommerdrømme’ på TV 2 udråbt som vindere. Præmien er det sommerhus, som de har brugt syv uger på at bygge sammen. Ægteparret har siden september, hvor optagelserne sluttede, skulle holde afgørelsen hemmelig, men det kan være svært, når man har to små børn, der ikke tænker over, hvad de siger.

– De havde ikke særlig meget sprog, da vi sluttede optagelserne i september 2020. Det sjove er, at vi jo ikke har måtte sige det til nogen, men vi har gået og talt om det sammen, og så her det sidste halve år, hvor deres (tvillingernes red.) sprog er begyndt at blomstre, så siger de jo ting. Vores datter kom pludselig ind og sagde – ”mig har vundet et sommerhus”, fortæller Kaspar grinende til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Sådan blev Casper den danske Bachelor

Parret blev derfor en dag trukket til side i børnehaven af en pædagog, som havde overhørt børnene tale om sommerhuset, hvilket Lambang og Kaspar tager med et smil.

Lambang og Kaspar fra ‘Sommerdrømme’ med børnene Atlas og Java (Foto: Michael Stub)

LÆS OGSÅ: ‘Bryggen’-stjerne udsat for had

Taknemlighed

Parret bor til daglig i en bylejlighed i Valby, så de er yderst taknemmelige for at have vundet et fristed kun halvanden time fra deres bopæl, hvor de kan nyde hinanden og børnene.

– Jeg tænkte med det samme taknemlighed. Taknemlighed for at folk har ville os det godt. Det er et kæmpe skulderklap, en kæmpe anerkendelse og en kæmpe velkomst til lokalsamfundet, fordi vi ved, at det også er de lokales stemmer, der har talt, fortæller Lambang om oplevelsen, da værten Pelle Hebsgaard udråber dem som vindere.

LÆS OGSÅ: Fra ‘Prince Charming til ‘Paradise Hotel’

100 mennesker fra lokalsamfundet talte en tredjedel af stemmerne, mens dommerne fik en tredjedel hver. Kaspar var ligesom sin mand meget taknemlig og lettet på samme tid, da det gik op for ham, at de havde vundet.

– Man har kørt sig selv op i syv uger og har ikke sovet og spist særlig meget, og vi har savnet vores børn helt vildt. Så da Pelle siger, at vi har vundet, er det en kæmpe glæde, men også en følelse af, at bunden gik ud af karret. Alt faldt fra hinanden på en super fed måde, fortæller Kaspar, der også kan huske, at han blev bekymret for, om Lambang kunne trække vejret.

LÆS OGSÅ: ENDELIG: Gigantisk hitshow på vej med sæson to

Kaspar og Lambang fra ‘Sommerdrømme’ (Foto: Michael Stub)

Årets børnefamilie

Parret er samtidig meget taknemlig for at være castet som årets børnefamilie.

– Kæmpe tak til TV 2 for at caste os som årets børnefamilie, fordi i hverdagen går vi rundt og ser os selv som en alternativ familie, for det er den følelse, vi får, når vi møder systemet – vi har svært ved at få barselspenge, fordi der ikke er en mor, vi har svært at få institutionsplads, fordi vi er to fædre. Det er ikke fordi, der er nogen, der vil os det ondt, vi passer bare ikke ind i de kasser. Så det var så rørende at høre TV 2 sige, at vi er castet som børnefamilien. Hele ’Sommerdrømme’ har været en platform til at vise os selv frem som en ”ikke alternativ” familie, men bare som en familie med kærlighed til hinanden, fortæller Kaspar og fortsætter:

– Der har ikke været en eneste negativ kommentar i denne her tid med hadbeskeder, det er kun kærlighed.

LÆS OGSÅ: Bendtner om forlist forhold: Savner det ikke

Parret har planlagt at bruge hele sommeren i deres nye sommerhus, men fremover skal alle weekender og helligdage også bruges i deres nye fristed, hvor børnene kan udfolde sig på helt andre måder, end de kan i lejligheden. Lambang og Kaspar får nøglerne til deres nye sommerhus en uge efter afgørelsen på TV 2.

Lambang og Kaspar fra ‘Sommerdrømme’ med børnene Atlas og Java (Foto: Michael Stub)