Vidste du det? Derfor var bordet med i ‘X Factor’

Der er en helt særlig historie knyttet til Luccas optræden med stol, bord og danseren Magnus. Kun én ting var det unge sangtalent nervøs for under liveshowet.

Af Caroline Grønne Wigdal - 16. marts 2021 kl. 06:55

15-årige Lucca Dahl Nordlund er flere gange blevet sammenlignet med Beth Harmon fra den amerikanske miniserie ‘The Queen’s Gambit’, der i 2020 tog verden med storm.

Serien er baseret på romanen af samme navn skrevet af Walter Tevis, og det er også den fortælling, som Luccas optræden i fredagens ‘X Factor’ er inspireret af.

Det fortæller hun til Realityportalen efter liveshowet.

Lucca Dahl Nordlund på scenen i tredje liveshow i ‘X Factor’. (Foto: Jesper Sunesen/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: Cecilie afslører nye detaljer om datterens navn

– Vi skulle lade, som om vi spillede skak uden et skakspil. Magnus (danseren, red.) skulle forestille dem, der ikke har troet på mig, men som har grinet af mig og set mig som en taber. Det skulle ligne, at vi ikke kunne lide hinanden. Men det var selvfølgelige lidt svært, når Magnus var så sød, lyder det.

Det var Oh Land, der præsenterede Lucca for idéen. Danserne Magnus er én, som koreograf og danser, 51-årige Toniah Pedersen, kender.

Toniah hjælper deltagerne i ‘X Factor’ med at levere den bedste performance på scenen, når det gælder bevægelse og indlevelse.

LÆS OGSÅ: Brutal kamp: Rønne beskytter Linde

Nervøs for stemmen

I løbet af ugen gik det helt fint for Lucca med at træne koreografien, der blandt indebar, at hun skulle fra stolen og op på bordet. Der var kun én ting, hun var lidt nervøs for.

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel går til kamp mod sin mor

(Foto: Netflix)

– På et tidspunkt til en af prøverne lavede jeg en fejl oven på bordet, så lige der troede jeg faktisk, jeg var ved at falde. Jeg var ikke nervøs for at falde ned under showet, men jeg var lidt bange for, om jeg ikke kunne komme fra stolen og op på bordet, eller at hele bordet rystede, når jeg skulle op, og at det så ville gøre noget ved min stemme, forklarer hun.

Hovedrollen i serien, der er tilgængelig på Netflix, spilles af Anya Taylor-Joy. Det er også hos hende, at Oh Land og Lucca har fundet inspiration til at farve Luccas hår rødt.

(Foto: Netflix)

Som alle seere af ‘X Factor’ kunne både se og høre, så leverede både Lucca og Magnus jo en performance i perfekt ‘The Queen’s Gambit’-stil, der bragte Lucca stensikkert videre i konkurrencen.

Oh Land har stadig alle sine tre unge solister, Lucca, Nikoline og Solveig, med sig videre.

LÆS OGSÅ: Mathilde Caffey advarer ‘X Factor’-deltagerne

Læs mere om