Brutal kamp: Rønne beskytter Linde

‘X Factor’-værten vil ikke høre på, at nogen taler dårligt om hendes kollega.

Af Nikolaj Vraa - 13. marts 2021 kl. 10:58

Gennem årene har Lise Rønne, 42, lagt ryg til mange grimme kommentarer, men hun finder sig ikke længere i det. Og heller ikke når der bliver talt dårligt om hendes ‘X Factor’-kolleger. Da nogen i sidste uge prøvede at så splid mellem hende og Sofie Linde,  31, sagde hun eftertrykkeligt fra.

– Den slags lort gider jeg ikke, hvis jeg skal være helt ærlig, sagde hun til Ekstra Bladet, da de ville høre, hvad hun syntes om, at flere seere ytrede, at de ville beholde Rønne som vært i stedet for Sofie Linde.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen i sorg: Rækker ud efter hjælp

– Jeg går slet ikke op i det, og jeg synes ikke, man skal sammenligne på den måde. Men jeg synes, det er dejligt, at seerne tager godt imod det, lød det videre fra Lise, der kun vendte tilbage til ‘X Factor’ fordi Sofie Lindes barselsvikar, Melvin Kakooza, 29, måtte hasteopereres for en godartet hjernetumor.

Sofie Linde er for tiden på barselsorlov. Hun nedkom med datteren Søs i starten af februar (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: Mai Manniche: Stop med det!

Stille liv

Hun havde egentlig sagt farvel til tv og et liv i offentligheden, da hun stoppede på ‘Aftenshowet’ for halvandet år siden. Lise levede et stille og rolig liv med sin mand, deres tre børn og sit studie i litteraturvidenskab på Københavns Universitet, da folkene bag ‘X Factor’ bad hende komme tilbage.

Efter kort betænkningstid sagde hun ja, fordi situationen var så speciel. Så nu må hun igen opleve de mange meninger og kommentarer, som følger med.

LÆS OGSÅ: Amalies vilde vægttab: Sådan tabte jeg mig

– Jeg har ikke savnet, at folk har en holdning til mig, lad mig sige det sådan. Men det vælger jeg at se væk fra, sagde Lise Rønne inden premieren.

Da hun i 2008 tonede frem på skærmen i showet, blev især hendes vægt flittigt kommenteret. I et interview med ALT for damerne fortalte hun i 2015, at det havde undret hende, at det skulle fylde så meget, at hun er slank.

LÆS OGSÅ: I beautyboxen med Mascha Vang: Troels farver mit hår

Lise Rønne sammen med de andre seje kvinder, der har været værter på ‘X Factor’ gennem tiden. Fra venstre: Signe Muusmann, Lise Rønne, Sofie Linde og Eva Harlou (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Kvinder er værst

– Min erfaring er, at det oftest er kvinder, der fokuserer på det her. Det er næsten altid dem, der kommenterer på mit udseende. Og det nedslående, synes jeg, er, at det til tider foregår i en ikke særlig pæn tone. Det kan jeg godt ærgre mig over på mit køns vegne – at vi ikke er bedre til at klappe hinanden frem. At vi slår hinanden oven i hovedet, for vi kvinder er i forvejen ret gode til at slå os selv oven i hovedet. Jeg synes sgu, jeg er meget opmærksom på at rose mine medsøstre og ikke pege fingre – og hjælpe, når nogen har brug for min hjælp, lød det i interviewet, hvor hun også fortalte, at hun altid havde været der med rosende ord til de værter, der havde efterfulgt hende.

– Det er jeg superopmærksom på at gøre, hvor end jeg kommer hen, for vi kvinder kan jo så meget, hvis vi mærker hinandens velvilje og kærlighed. Og det kunne vi godt blive bedre til at dele ud af, slog Lise Rønne fast overfor ALT for damerne.

LÆS OGSÅ: ‘Hjem til gården’ er tilbage: Her er de nye beboere

LÆS OGSÅ: Fie Laursen i sorg: Rækker ud efter hjælp

Læs mere om