Valdemars Slot tømt: Sælger indboet på auktion

Kammerladningspistoler, salutkanoner, et par globusser af Anders Åkerman, forskellige fajancer, en ostindisk bowle og meget mere fra Valdemars Slot kan nu blive dit. 

Af Lotte Knudsen - 31. august 2022 kl. 13:33

På trods af at det lykkedes Louise Albinus at sikre, at Valdemars Slot blev på familiens hænder, så blev hun ked af det, da hun i slutningen af maj endelig fik nøglerne. For hendes søster, Caroline Fleming, havde tømt slottet fuldstændigt for indbo.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Realityportalen møder Moster Niller til ‘Paradise’-finalefest…

Fleming kunne fjerne indboet, fordi hendes 18-årige søn, Alexander, arvede det hele ved sin morfars død i 2017, og nu har de valgt at sælge det videre på auktion.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen får ny tv-makker

Blandt de udbudte genstande finder man både kammerladningspistoler, salutkanoner, et par globusser af Anders Åkerman, forskellige fajancer og en ostindisk bowle af porcelæn med motiv af Christiansborg og Dokken – alt sammen eksempler på jordejernes interesser igennem tiden. Man kan desuden byde med på en række aneportrætter af flere af Niels Juels efterkommere, som har hængt på slottets vægge.

Genkender du Trine fra ‘Landmand søger kærlighed’? Her har du set hende

Af historiske sjældenheder finder man et mindre skrin fra omkring 1805, tilskrevet C.W. Eckersberg, vurderet til 600.000-800.000 kr. I låget ses en overraskende scene, udført med henblik på de mandlige gæster på Valdemars Slots herreværelse, som vidner om periodens interesse for erotiske genrebilleder.

LÆS OGSÅ: ‘Landmand’-deltagers forfærdelige fortid: Søster dræbt i Marokko

Derudover udbydes et portræt af Valdemars Slots oprindelige ejer, Christian den IV’s søn, Valdemar Christian, fra hvem slottet også er opkaldt efter.