Silas Holst svarer på skarp kritik

En ‘Vild med dans’-ekspert har kaldt Silas Holsts indsats i programmet for skuffende, og det huer bestemt ikke danseren.

Af Lykke Buhl - 28. november 2020 kl. 8:53

Der er ingen tvivl om, at den professionelle danser Silas Holst er en vaskeægte seerfavorit i ‘Vild med dans’.

Men ikke desto mindre er der også dem, der sidder ude bag skærmene og formaster sig til at skrive alskens ukvemsord efter den populære danser. Og faktisk har det taget så hårdt på Silas, at han overvejede helt at trække sig fra ‘Vild med dans’.

LÆS OGSÅ: Hildas bøn til familien: Stem ikke på mig!

Kritiseret af ekspert

Derfor tog Silas heller ikke let på det, da han denne fredag morgen også blev kritiseret af Danske Spils ‘Vild med dans’-ekspert Mathias Reimer Larsen.

– Shit hvor er det op ad bakke med nogles holdninger i år, skrev Silas på sin Instagram-story til et billede af artiklen, hvor ‘Vild med dans’-eksperten udtaler, at han har været skuffet over Silas Holst i årets ‘Vild med dans’.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Han har skuffet mest i ‘Vild med dans’

Kritikken lød blandt andet på, at Silas var mindre til stede, mindre kreativ og mindre risikovillig, end man er vant til at se ham på dansegulvet.

– Silas har altid været den danser i ‘Vild med dans’, der tog flest chancer og havde de mest kreative koreografier. Men i denne sæson synes jeg slet ikke, han blomstrer, som han plejer. Det er som om, at han ikke giver sig helt. Han har selvfølgelig også gang i meget udover ‘Vild med dans’. Det synes jeg godt, man kan mærke. Og selvom Nukâka gør det rigtig godt på dansegulvet, så er hun også lidt reserveret, lød kritikken.

Silas Holst lod sig ikke slå ud af ekspertens kritik og fik flotte karakterer af dommerne for sin og Nukâkas dans fredag aften

Silas & Nukaka til ‘Vild med dans’ program ni (Foto: Henrik R. Petersen)

LÆS OGSÅ: Tina Lund jubler over børnebørn

“Jeg kan jo ikke føde en regnbue!”

Selvom Silas ikke er bleg for at betvivle Mathias Reimer Larsens status af “ekspert”, så understreger han, at kritikken ikke fik ham op i det røde felt, selvom han bestemt ikke mener, den er berettiget.

– Jeg ved ikke, om jeg tager på vej over det, jeg er måske bare ikke enig. Han siger noget med, at jeg ikke tager chancer i år, og jeg synes ikke, vi laver andet! Jeg synes da, det er en chance at danse i høje hæle og perleøreringe i en tango, siger Silas og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Lykkelig Amalie viser babyen frem

– At jeg så skuffer fælt, det kommer jo så også an på, hvad man forventer. Jeg kan jo ikke føde en regnbue om fredagen eller få glimmer ud af ørene. Så man skal også lige forvente noget realistisk, siger han, og han bakkes op af dansepartneren.

– Man skal også tage udgangspunkt på i, hvem du danser med og sådan noget, det skal jo også være realistisk, hvad jeg kan, tilføjer Nukâka, og Silas giver hende ret.

– Ja, og Nukaka er noget andet end Jakob og hvem, jeg ellers har danset med, og så tager vi udgangspunkt i det, vi synes, der er det rigtige, og vi kan rigtig godt lide det. Vi er på toppen over, der er nogle andre, der sidder og kigger, der kan lide det. Og at der så er nogen, der synes, jeg skuffer, det vil der altid være, tror jeg, slutter han.

Silas Holst er godt træt af den modstand, han møder for sin deltagelse i ‘Vild med dans’

Silas Holst (Foto: Bo Nymann)

LÆS OGSÅ: Albert og Jenna svarer på kæresterygter

Heldigvis motiveres danseparret af, at hvis de når hele vejen til finalen, så kan Nukakas mand, Nikolaj Coster-Waldau komme ind og se dem danse, ligesom at Silas særligt elsker at lave de freestyle-danse, som finalen byder på.

Silas’ tre sejre

Silas Holst har tre gange tidligere vundet ‘Vild med dans’. Første gang var i 2011, hvor han dansede med skiløber Sophie Fjellvang-Sølling.

Tre år efter kunne han igen løfte ‘Vild med dans’-trofæet, da han i finalen sammen med vejrvært Sara Maria Franch-Mærkedahl kæmpede og vandt over sin nydansende eksmand Johannes Nymark.

Silas Holsts seneste sejr var som bekendt sidste år, hvor han og skuespiller Jakob Faurby blev det første par af samme køn i dansk ‘Vild med dans’-historie.

LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-stjerne vender tilbage til skærmen

LÆS OGSÅ: Derfor takkede Helle Thorning-Schmidt nej til ‘Vild med dans’

Læs mere om