Sådan arbejder skuespiller-Ulla Vejby hjemmefra

I en pandemi kan skuespillere også arbejde hjemmefra – Ulla Vejby fortæller, hvordan.

Af Rikke Lynge - 22. januar 2021 kl. 19:25

Danmark er mere eller mindre lukket ned, hvilket betyder, at alle, der kan arbejde hjemmefra, de skal arbejde hjemmefra. Det kan måske være lidt svært at spille skuespil via Teams og Zoom, men der er faktisk arbejde, der kan gøres hjemmefra som skuespiller – og her taler vi ikke om at øve sig på sit manuskript.

– Rigtig mange castings er aflyst nu, så man skal lave det, der hedder et self take, hvor man selv stiller sit kamera op og optager de scener ud fra det materiale, de udvælger. Som de baserer sin casting på, fortæller Ulla Vejby til Realityportalen.

LÆS OGSÅ: To skuespillere har i år ægtemanden med i ‘Badehotellet’

Ulla spiller blandt andet Else i ‘Sygeplejerskolen’ og Edith i ‘Badehotellet’, men når hun ikke er i de to roller, så skal hun gå til casting for at få andre roller.

– Jeg lavede self take inden jul på min datters værelse. Jeg fik stablet en masse bøger op og forsøgte at få kameraet til at stå i den rigtige vinkel med noget lys, der var okay, og så havde jeg optaget replikkerne på en telefon, og så var det ellers med at få trykket tænd på det rigtige tidspunkt på de forskellige apparater. Det er ret kompliceret, men også ret sjovt – fordi man skal gøre noget så unaturligt naturligt, fortæller Ulla.

LÆS OGSÅ: Ulla Vejby tilbage efter kort barsel: Det er hårdt

Ulla fandt et gammelt klipboard frem og levede sig ind i, at hun var på et set på sin datters værelse, men der er også fordele ved det.

– Man vælger selv to-fire klip ud, som er de bedste, og sender til casteren, som så vender det med producenten eller instruktøren.

LÆS OGSÅ: Bodil Jørgensen klar til ottende sæson af ‘Badehotellet’

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Ulla Vejby (@ulla_vejby)