Peter Hesse Overgaard er ikke i tvivl: Jeg ville gøre som Aurland

Hvis Peter Hesse Overgaard levede i 1941, så havde han gjort som sin karakter fra ‘Badehotellet’ Hr. Aurland.

Af Rikke Lynge - 1. marts 2021 kl. 21:07

Peter Hesse Overgaard på 66 år spiller Hjalmar Aurland på ottende år i ‘Badehotellet’. Hr. Aurland er ikke som de andre gæster på Andersens Badehotel, som forsøger at glemme tyskernes indtrængen i Danmark. Hr. Aurland lægger planer.

Sidste år gik han fra snak til handling, da han som en anden whistleblower røbede hemmeligheder fra sit ministerium om tyskernes planer på skoleområdet, og også i år har han ikke planer om at lade som ingenting, som de øvrige gæster.

LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerne skriver sexnovelle

Selv mener Peter Hesse Overgaard, at han minder om Hjalmar Aurland, og havde han levet i 1941, har han også en idé om, hvordan han ville gribe krigen an.

– Jeg ville gå til det med den indstilling, at det her er så vigtige ting og afgørende ting for hele verden, vores samfund og os selv enkeltvis, så det ville være noget, jeg ville være optaget af privat også – det er helt sikkert. Politik og verdensgang har altid interesseret mig. På den måde ligger Aurland ikke så langt fra mig, fortæller Peter Hesse Overgaard til HER&NU og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Ulla Vejby udlever drømmen: Jeg er jo bare en lille lort fra landet

– Jeg kan ikke sige, om jeg ville ende med et maskingevær i hånden som modstandsmand, men jeg ville helt sikkert forsøge at bidrage med, hvad jeg kunne uden måske at risikere liv og lemmer. Det kan godt være, men jeg ved ikke, hvordan jeg ville reagere, hvis det handlede om at gribe til våben for at befri sig fra diktatur – det skal jeg ikke kunne sige.

LÆS OGSÅ: Traditionen tro: Dét spiser danskerne til første afsnit af ‘Badehotellet’

Georg Madsen (Lars Ranthe), Bertha Frigh (Lucia Vinde Dirchsen), Claus Villumsen (Andreas Jebro) og Hjalmar Aurland (Peter Hesse Overgaard) i ‘Badehotellet’ sæson 8. (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)