Traditionen tro: Dét spiser danskerne til første afsnit af ‘Badehotellet’

‘Badehotellet’ er en serie, der kan samle danskerne, og som har skabt sine helt egne traditioner blandt seerne.

Af Rikke Lynge - 1. februar 2021 kl. 16:30

Siden ‘Badehotellets’ tredje sæson i 2016 har det været den klart mest sete fiktionsserie i Danmark. Med et gennemsnitligt seertal på 1.521.000 er ‘Badehotellet’ danskernes absolutte yndlingsserie, og i aften har ottende sæson premiere på TV 2.

– Jeg synes, at det er helt unikt, at det kan blive ved med at samle så mange, og jeg tror, at det især i år bliver dejligt for folk at se ‘Badehotellet’. Folk savner at komme ud og hygge sig, og det kan man sige, at ‘Badehotellet’ giver. Der er rigtig mange, der har sammenhold omkring serien, fortæller Merete Mærkedahl, der spiller Otilia til HER&NU.

LÆS OGSÅ: To skuespillere har i år ægtemanden med i ‘Badehotellet’

For mange danskere er traditionen om en helt bestemt ret på denne dag på højde med and til Mortens aften eller hveder ved Store Bededag.

Fra venstre er det Edith (Ulla Vejby), Amanda (Amalie Dollerup), Otilia (Merete Mærkedahl) og Ane (Mia Helene Højgaard) i ‘Badehotellet’ sæson 8 (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)

– Jeg ved, at der er mange, der spiser rødspætter, når der starter en ny sæson af ‘Badehotellet’, som man gjorde i første afsnit i første sæson, så der er en tradition omkring at se ‘Badehotellet’, fortæller Merete fortsat.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy lider af angst: Sådan begyndte det

Merete oplever danskernes traditioner gennem sine sociale medier, hvor folk skriver, at de glæder sig til sæsonen, og at de skal købe rødspætter. Andre går steppet videre.

– Der er også nogen, der laver menuer fra serien, og det er da utrolig hyggeligt, fortæller Merete, der er stolt af at være en del af en serie som ‘Badehotellet’, der i den grad kan samle danskerne.

Grosserer Madsen (Lars Ranthe) og fru Therese (Anne Louise Hassing) i ‘Badehotellet’ sæson 8.
(Foto: Mike Kollöffel/TV 2)

LÆS OGSÅ: ‘Vild med dans’ og ‘Badehotellet’: Sådan får Merete tid til det hele

Merete oplever også at få tilsendt billeder af børn, der til fastelavn er klædt ud som stuepigerne fra ‘Badehotellet’.

– Jeg er da enormt stolt af at være med i en serie, der når så bredt ud, og som skaber så meget glæde ude blandt seerne, fortæller Merete, der gerne ser, at der kommer mange flere sæsoner af ‘Badehotellet’.

LÆS OGSÅ: Håndboldstjernernes private lykke: Flotte scoringer

Læs mere om