WOW: Her laver Qvortrup en civil anholdelse af en børnelokker på tv
Se klippet, hvor Henrik Qvortrup afslører en mand på vej til at mødes med en 13-årig pige.
I aftenens afsnit af 'Børnelokkerne' kan man se værten Henrik Qvortrup foretage en civil anholdelse af en mand, som er på vej ud for at mødes med en 13-årig pige med det formål at have sex med hende. I virkeligheden er det dog tv-holdet, som manden har chattet med.
Da tv-holdet vil anmelde det til politiet, bliver de bedt om at foretage en civil anholdelse af manden, og den episode kan man altså se i programmet og i klippet nedenfor. Manden er tydeligt berørtaf situationen og hulker:
- Lad mig være, jeg har fået min lærestreg. Jeg har fået min lærestreg!
LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz afslører bryllupsplaner
Qvortrup og den private vagt, som de har med i programmet, lader ham dog ikke slippe, og de anholder den mistænkte og konfiskerer hans rygsæk. Rygsækken viser sig at indeholde blandt andet rød sodavand og glidecreme.
Programmet 'Børnelokkerne' sendes i aften kl. 21.00 på TV3, og udover anholdelsen af den formodede børnelokker kan man også følge en sag hos Unique Models, hvor en af modellernes identitet er blevet misbrugt af en børnelokker, som så forsøger at komme i kontakt med unge piger.
LÆS OGSÅ: Qvortrup om nyt tv-program: Jeg gør det ikke for pengene
LÆS OGSÅ: Det så du ikke på tv: 'Robinson'-deltager ramt af svær depression
Se klippet, hvor Qvortrup foretager en civil anholdelse herunder.
Her er Sex&Samfund, Red Barnet og Børns Vilkårs råd til, hvordan du passer på dig selv på nettet:
1. Husk, at det er let at blive narret
Det er let at optræde som en anden på nettet og de sociale medier, som vil lokke, true eller overtale dig til noget seksuelt, som måske lyder spændende, men som du finder ud af, at du ikke har lyst til.
2. Du bestemmer grænsen!
Det er heltOK at være nysgerrig, også i forhold til sex og kærester. Men hvis du møder nogen, især nogen, du ’kun’ har mødt på nettet, hvor noget ikke føles helt rigtigt, har du ret til at sige fra og bestemme, hvor din egen grænse går.
3. Et godt venskab er ikke hemmeligt
Hvis nogen beder dig holde jeres venskab hemmeligt, bør du være på vagt. Hvis du bliver usikker på, om det er et godt venskab, så snak med en ven du stoler på, dine forældre eller en anden fortrolig voksen om din tvivl.
4. Den, der truer, gør noget forkert – ikke dig!
Måske føler du skyld eller skam over noget, der er sket. Men hvis du bliver truet, så er det den anden, som gør noget strafbart. Du har ret til at sige nej! Og du har ret til at tale med nogen om det, der er sket.
5. Gem beviserne
Vi kan alle blive snydt, narret eller presset ud over vores grænser. Især på nettet er det svært at gennemskue hvem, der sidder bag skærmen. Så selvom det måske er pinligt, flovt eller skamfuldt, så vil det altid være bedst at få hjælp til at få det stoppet, og at få anmeldt krænkeren. Det er også vigtigt at få talt om det, der er sket.