Åbner op om bryllup

'Vild med dans'-stjernen fortæller den triste anledning til, at hende og hendes forlovedes bryllup er blevet udskudt, og så røber hun, hvordan hun stillede det store spørgsmål..

'Badehotellet'-skuespiller og 'Vild med dans'-nydanser Merete Mærkedahl har gennem mange år dannet par med skolelæreren Anna Windfeld, som for tiden hjemmepasser parrets to børn, 5-årige Esther og 3-årige Anker.

LÆS OGSÅ: Dansk tv-vært: Derfor skal jeg ALDRIG være med i 'Vild med dans'

Dog er det først for nyligt blevet offentligt kendt, at parret faktisk er blevet forlovet - selvom frieriet skete for tre år siden. Parret skulle sågar have været gift i år.

- Vi ville gerne have været gift i 2020, men det udskød vi af forskellige grunde, også fordi jeg lige har mistet min mor, hun blev syg for halvandet år siden, så det var ligesom om, at tingene skred lidt, forklarede Merete til HER&NU fredag.

LÆS OGSÅ: 'De unge mødre'-Sandra gravid som 19-årig: Lægen indstillede mig til abort

Merete og Anna har stadig til gode at gå i gang med bryllupsplanlægningen, og nu afventer de endnu en gang det rigtige tidspunkt til at give hinanden deres ja.

- Det var jo heldigt nok, at det ikke blev i 2020 på grund af coronaen, så nu venter vi lidt og ser, hvornår det så skal være, fortalte Merete.

Herunder kan du se Merete med sin forlovede Anna og parrets børn Esther og Anker

LÆS OGSÅ: 'Vild med dans' og 'Badehotellet': Sådan får Merete tid til det hele

Sådan friede jeg

Selvom Merete og Anna nu har været forlovede i tre år, så husker Merete tydeligt, da hun skulle stille det store spørgsmål.

- Jeg friede på helt traditionel måde, hvor jeg gik ned på knæ inde på en fin restaurant i Aalborg, og jeg havde købt en ring og alt muligt. Hun sagde ja med det samme heldigvis, forklarede Merete med et grin.

LÆS OGSÅ: Merete Mærkedahl er træt af fordomme mod sin familie

Selvom Merete er vant til at stjæle fokus på scenen og nu også på 'Vild med dans'-dansegulvet, så var det alligevel ikke bare lige til for hende at gå på knæ for sin kæreste i en fyldt restaurant.

- Det var da nervepirrende, men nu var jeg heldigvis ret sikker på, at hun ville sige ja! Men jeg spiste da ikke helt, som jeg normalt ville gøre. Det var ligesom om, jeg først rigtigt begyndte at spise, da jeg havde fået stillet spørgsmålet, grinede hun.

Således så det ud, da Merete og dansepartneren Thomas Evers Poulsen dansede rumba i fredagens 'Vild med dans'

Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen dansede rumba i 'Vild med dans' program seks (Foto: Henrik R. Petersen)
Merete Mærkedahl og Thomas Evers Poulsen dansede rumba i 'Vild med dans' program seks (Foto: Henrik R. Petersen)

LÆS OGSÅ: Caroline Fleming afslører svær diagnose hos sønnen

Til gengæld var det straks værre at udvælge den helt særlige ring, der skulle sidde på hendes - nu forlovedes - finger.

- Altså, alt det der med planlægningen! Jeg synes faktisk, det sværeste var at finde ringen! Jeg brugte enormt meget tid på at finde dén, jeg gerne ville have, det skulle være, for jeg ville jo gerne have, at hun skulle kunne lide den, fortalte Merete.

Familien flyttede i sommers fra Aalborg til Lejre ved Roskilde, hvor de har købt hus. Anna har været gravid med begge parrets børn med sædstrå fra den samme åbne donor.

LÆS OGSÅ: Ny ‘X Factor’-dommer på skadestuen under tv-optagelser

LÆS OGSÅ: Janni Rees barnebarn har fået diagnose: Ønsker det ikke for nogen