'Badehotellet'-stjerne træt af fordomme mod sin familie - Her & Nu

'Badehotellet'-stjerne træt af fordomme mod sin familie

Merete Mærkedahl har fået nok af uvidenhed og skulende blikke, fordi hun er sammen med kæresten, Anna, som hun har fået to børn med gennem en sæddonor.

Af Lykke Buhl - 18. februar 2019 kl. 19:54

Otilia giver stadig gerne sit besyv med på Andersens Badehotel, hvor hun nu er gæst som danskunderviser for Alma (Foto: Mike Kollöffel/TV2).


Merete Mærkedahl spiller den korrekte, ordentlige skolefrøken Otilia i ‘Badehotellet’. Privat danner Merete selv par med en skolelærer, nemlig kæresten Anna, som hun har børnene Esther på snart 4 år og Anker på 1 år med.
I ‘Badehotellets’ aktuelle sjette sæson er tiden skruet frem til 1939, hvor Hitler var ved at gøre sit indtog i Danmark. På den tid blev homoseksualitet anset som uacceptabelt, og det blev kun værre, da nazisterne begyndte at tvangssterilisere homoseksuelle og smide dem i koncentrationslejre.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjernens barske historie: Nazisterne tog min familie

I ‘Badehotellet’ holder Grev Ditmar og Philip deres kærlighed hemmelig efter Ditmars ønske (Foto: Mike Kollöffel/TV2).


– Det må ikke have været sjovt dengang at have været anderledes. Det er jo ikke, fordi sådan en familiekonstellation som vores, at det har folk bare fundet på, sådan er der jo nogen, der har haft lyst til at leve altid. Det er bare ikke altid, man har fået lov til det.
– Hvis man har gjort det, så er man måske blevet forfulgt, slået ned eller slået ihjel. Jeg er rigtig stolt af at være med i en serie, der også tager nogle af de problematikker op, fortæller 37-årige Merete Mærkedahl med henvisning til forholdet mellem Grev Ditmar og Philip Dupont.
SE BILLEDET: ‘Badehotellet’-stjerne i VILD forvandling!

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se ‘Badehotellet’-stjernen Lars Ranthes store filmquiz.

LÆS OGSÅ: CHOK: Hovedrolle dropper ‘Badehotellet’

Bliver kaldt unaturlig

Selvom det lykkeligvis er mange år siden, at par som Merete og Anna (eller Ditmar og Philip) kunne være blevet forfulgt i Danmark, så er det desværre stadig ikke altid helt nemt at leve som mor, mor og børn.
– Det kan være blikke, vi kan møde fra folk, som aldrig har set en familiekonstellation som vores før. Nu har vi jo et barn, der går i børnehave, og der er mange familier, som ikke oplyser deres børn om, at der findes mange forskellige måder at leve sammen og være familie på.
– At man kan være donorbarn og leve i en familie, hvor der er en mor og en mor. Det kunne det moderne menneske godt være bedre til at oplyse deres børn om. For det er sådan set det, der kan gøre det svært for os, fordi vi lever jo bare helt normalt, fortæller Merete om sin lille kernefamilie.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjerner indtager ny ‘Tinka’-julekalender
Begge børn har parret fået gennem den samme åbne donor, så børnene er helsøskende og har muligheden for at få mere at vide om deres biologiske ophav, hvis de skulle ønske det. Men desværre har parret også mødt modstand på det punkt i deres familiekonstellation.
– Der er jo vildt mange former i dag, man kan få børn på. Både for homoseksuelle, men også for hetero-par, der også har donorbørn, for eksempel. Det er jo præcist det samme, som den måde vi får børn på. Der bliver bare set på det på en anden måde, som at det er mere unaturligt, den måde vi får børn på, end hvis man er et hetero-par, der også får et donorbarn. Og det kan jeg godt stå lidt uforstående overfor, hvorfor det er anderledes, lyder det fra Merete.
Du kan se ‘Badehotellet’ hver mandag klokken 20:00 på TV 2.
LÆS OGSÅ: ‘Badehotellet’-stjernens svære rolle: Jeg kom tættere på min mor
Se den søde familie herunder:


LÆS OGSÅ: Ny ‘Badehotellet’-stjerne er ikke påvirket af stjernefamilien: Jeg vil bare være god