'Nybyggerne'-vinder har fået svar på DNA-test

‘Nybyggerne’-vinderen har altid tænkt, det kunne være sjovt at møde sin biologiske far.

Af Caroline Grønne Wigdal - 12. januar 2020 kl. 13:55

De seneste måneder har Fredrik åbnet op omkring, at han er donorbarn, og hvordan han har det med at være det.
LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-par mere presset end nogensinde 
– Jeg har altid tænkt, at det kunne være sjovt at se den mand, som genetisk har været med til at lave mig, og muligvis er den, der har gjort, at jeg er kæmpestor og med rødt skæg. Jeg har i hvert fald lige bestilt et DNA-kit, så man enten kan finde noget familie, man ikke kendte til eller i hvert fald lære noget om sit DNA. Jeg glæder mig og er også ret spændt, skrev Fredrik i begyndelsen af september sidste år i et Instagram-opslag.
LÆS OGSÅ: WHAT! ‘Nybyggerne’-deltager scorer 3 millioner
I 2018 var det Fredrik og Charlottes navne, der blev råbt op, da vinderne af ‘Nybyggerne’ sæson fire skulle findes. Dermed blev parret fra Aarhus ejere af deres drømmelejlighed i Hedehusene til en værdi af 3,4 millioner. Her boede de dog ganske kort tid, før de i januar sidste år satte boligen til salg for at flytte til Jylland.

Svar fra DNA-test

Nu er Fredrik kommet et skridt tættere på at se sin biologiske far, han har taget testen og har også fået svar fra den.
– Der var et match med en, jeg kunne være relateret til. Men ikke min donor. Jeg har ikke gjort mere ved det.
LÆS OGSÅ: Den sidste løve er fundet: DR klar med ny sæson ‘Løvens hule’
Fredrik var 7 år, da han fandt ud af, at han er donorbarn. Den viden har aldrig haft stor betydning for ham, da relationer, miljø og opdragelse er det, der vigtigt for ham – og ikke genetik. Selv er han blevet far til Viggo, der i dag er 1 år.
– Senere hen har Charlotte, min forlovede, som er vildt nysgerrig, stillet spørgsmål som: ”Gad vide, om der er en derude, der ligner dig. En, der er ligeså høj og med ligeså rødt skæg som dig.” Og så er jeg da blevet nysgerrig, men hver gang er jeg kommet frem til konklusionen om, at jeg ikke har behov for at vide det, udtaler Fredrik i et interview, som kan læses på donor-barn.dk.
LÆS OGSÅ: Ung mor indrømmer: Jeg skulle aldrig nogensinde have børn 
Alligevel har nysgerrigheden fået Fredrik til at tage DNA-testen, og måske vælger han at søge videre ud fra det svar, den gav ham.