'Mig og min mor'-stjerner i sorg over dødsfald: Nu har han fået fred

De seneste dage har langt fra været nemme for familien.

Af Jonas Sand - 14. februar 2019 kl. 19:25

Det er nogle hårde dage for Jette og Jessica fra ‘Mig og min mor’ og resten af familien. I går var de nemlig tvunget til at sige farvel til et højtelsket medlem af familien, da hunden Deus døde i en alder af 11 år.
LÆS OGSÅ: Mor Jette ramt af sygdom: Frygter kørestol
‘Mig og min mor’-seerne stiftede flere gange bekendtskab med Deus og hans tvilling, Cena, som Jette og Jessica blandt andet fejrede fødselsdag for. Og hundens død har efterladt et tomrum i familien. Det fortæller mor og datter til Realityportalen.
– Vi er trætte og i sorg. Trods fire fugle og to hunde mangler han i flokken, fortæller Jette, mens en trist Jessica finder glæde i, at han nu har fået fred.
– Jeg har det okay under omstændighederne. Det er en hund, vi har haft i familien i 11 år, så han mangler helt sikkert. Men han var gammel og træt, og det var det bedste for ham at få fred. Men det var hårdt at sige farvel, siger hun.
LÆS OGSÅ: WOW: Datter får vild Mor Jette-tatovering

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan høre Jette fortælle om sin sjette sans.

LÆS OGSÅ: Dansk realitybabes store sorg: Hvil i fred, far

Et godt liv

Hunde af Deus’ race lever ifølge Jette normalt mellem otte og ti år, og Deus har med sine 11 år derfor levet et langt og godt liv. Den sidste tid var han plaget af smerter, og derfor tog familien beslutningen om, at det var tid til at sige farvel.
– Vi var klar over, at det ikke gik mere, da Deus ikke gad at spise og drikke så meget mere, og han var meget træt og stille, siger Jette.

Efter 11 år kunne Deus ikke holde til mere. (Foto: Privat)


Jette og manden lavede derfor en aftale hos dyrlægen til i går klokken 18, hvor klinikken normalt lukker. Derfor kunne de være helt alene med ham i den sidste tid, mens Jessica og hendes bror var hjemme i huset sammen med familiens to andre hunde.
LÆS OGSÅ: ‘Mig og min mor’-stjerne taler ud: Jeg frygtede, at jeg skulle dø
– Han fik noget beroligende, og da han sov, fik han den sidste medicin, og det varede ikke mange minutter, så var han her ikke mere. Vi holdt ham i hånden og kælede ham hele tiden, og han havde sin bamse med, siger Jette og fortæller, at han fortsat skal være en del af familien derhjemme.
– Han bliver brændt og kommer i en porcelænsurne med hans navn på. Det er noget, vi gør med vores hunde herhjemme.
LÆS OGSÅ: Eksen var utro og levede dobbeltliv: ‘Mig og min mor’-babe tror stadig på kærligheden

“De kan ikke forstå det”

Deus var i 11 år en del af familien hjemme hos Jette og Jessica, men mens de godt kan forstå, hvorfor han ikke er her længere, så er det anderledes for tvillingehunden Cena.
– Han kigger efter ham i dag, og han kan ikke forstå, hvor han er. Han er stille og holder øje, når der er en lyd, for at se, om det er Deus. Dyrlægen siger, at de glemmer det hurtigt, men nu må vi se. Han bliver taget godt af – lidt ekstra, siger Jette, der håber, at de stadig får masser af glæde af Cena.
LÆS OGSÅ: Efter indlæggelsen og smertehelvede: Nu jubler ‘Mig og min mor’-stjerne
– Vi håber, at han holder længe, men det er jo svært, for han har gigt. Men så længe han spiser, drikker og leger, så går det. Han kan gå direkte ud i haven, når har lyst.

Familien er helt forelskede i étårige Gizmo. (Foto: Privat)


Familien har ikke umiddelbart planer om at få en ny hund lige med det samme, men hvis de på et tidspunkt skal have det, så bliver det formentlig en lille hund – ligesom deres seneste familieforøgelse.
– Gizmo er kun ét år gammel og er en lille chihuahua. Vi har altid haft store hunde – for det meste collier – men det kræver meget af os, og vi ville nu prøve en lille hund. Vi er så nu bare blevet så forelsket i Gizmo, så det bliver nok vores fremtidig hunde, slår Jette fast.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-stjerne afslører ny diagnose: Jeg er psykopat