'Mig og min mor'-stjerne taler ud: Jeg frygtede, at jeg skulle dø

Nu fortæller realitydeltageren om den voldsomme oplevelse, der kunne have kostet hende livet.

Af Jonas Sand - 2. januar 2018 kl. 13:12

For et år siden kæmpede ‘Mig og min mor’-deltageren Victoriah Bech en hård kamp – en kamp, hun flere gange troede ville koste hende livet. En ganske almindelige udtrækning af en visdomstand gik nemlig galt for realitydeltageren, der måtte tilbringe flere måneder i sengen på medicin.
Realitydeltageren kæmpede dig dog igennem, og her et år senere er hun nu klar til at tale om den voldsomme oplevelse. Derfor fortæller hun nu Realityportalen.dk om den hårde periode, hvor hun flere gange frygtede, at hun ville miste livet.
LÆS OGSÅ: Se ‘Mig om min mor’-Victoriahs forvandling
– I de første dage (efter operationen, red.) var det egentlig OK, men så gik det virkelig galt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Jeg havde helt afsindige smerter. Hele min kæbe gik i spasmer, så min mund ikke kunne åbne, mit ansigt hævede helt op og intet hjalp. Jeg fik stærk medicin og antibiotika. Men INTET hjalp, siger Victoriah.
– Til sidst blev jeg akut indlagt på Cedar Sinai (et hospital i USA, hvor hun bor, red.) og blev scannet, og så gik det hurtigt. Jeg blev hasteopereret, og det viste sig at være en tre centimeter stor byld i ansigtet og en infektion med en særlig dødelig bakterie i alle knoglerne i mit ansigt. Da lægen skar min kæbe op, væltede der en liter betændelse ud, så de måtte bade mig under operationen, fortsætter hun og fortæller, at hun efterfølgende endte på intensiv.
LÆS OGSÅ: ‘Mig og min mor’-stjerne viser maven frem: Sådan går graviditeten

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan se, da Victoriah gav ‘Mig og min mor’-seerne en opdatering på sit liv i USA.


SE DE SJOVE KLIP: Gensyn med ‘Mig og min mor’
Udskrevet juleaften
Den næste tid for Victoriah blev ikke meget nemmere, men hun kunne trods alt glæde sig over, at det ikke gik værre, end det gjorde.
– Hvis jeg var kommet en dag senere, havde de været nødsaget til at fjerne dele af mine ansigtknogler. Jeg mistede synet på det ene øje, og infektionen var ved at sprede sig til hjernen. Det var så forfærdeligt. Jeg lå med drops i armen med flere forskellige slags antibiotika, da det var umuligt at slå infektionen ned.
Se videoen: ‘Mig og min mor’-stjerne klar med ny sang
– Jeg var koblet til en maskine, som gav mig ni forskellige slags smertestillende medicin, når smerterne var uudholdelige. Jeg behøvede bare at trykke på en tingest, som jeg fast lå med i hånden. Der var 24-timers opsyn af flere læger. Jeg måtte og kunne kun gå på toilettet med hjælp af sygeplejerske, fortæller ‘Mig og min mor’-deltageren.
Victoriah fik lov til at komme hjem for at nyde julen, men der var alligevel ikke meget julehygge for realitydeltageren.
– Efter otte dages indlæggelse blev jeg udskrevet juleaften med en hjemmesygeplejerske. Jeg skulle stadig have medicin via PICC-line i armen. Jeg var mega svag og lå bare i sengen. Så sikke en juleaften! Der var ingen julemad eller gaver. Min mor havde været så travl med at tage sig af hele situationen, og så var vi vist kun interesserede i, at jeg ikke skulle have fjernet dele af mit ansigt. Og det var virkelig ved at ske.
LÆS OGSÅ: Mor-Zanne: Jeg har forbudt Victoriah at gå i skole
Droppede kæresten
Victoriah tilbragte de næste tre-fire måneder i sengen med medicin, men efterfølgende kom hun ud på den anden side. Og det var en helt anden og stærkere Victoriah, der rejste sig fra sygesengen.
– Det var forfærdeligt. Alt gik i stå. Jeg var bange. Mit liv blev også sat i perspektiv. Jeg var undervejs i tvivl, om jeg ville klare det. Jeg fandt virkelig ud af, hvad jeg vil prioritere her i livet. Jeg gider ikke illoyale personer. Jeg vil ikke bruge tid på mennesker, som ikke lever op til, hvad jeg sætter pris på. Jeg slog for eksempel op med min kæreste gennem flere år, og min karriere blev endnu mere vigtig.
‘Mig og min mor’-deltageren er taknemmelig over at være i liv den dag i dag, og hun er fast besluttet på at bruge sit liv på noget godt.
LÆS OGSÅ: Lykkelige Mor Britta: Slut med at være hjemløs
– Jeg sætter pris på de gode ting, jeg har; min familie og de rigtige venner. Derfor er jeg meget engageret i frivilligt arbejde med hjemløse i Los Angeles. Disse mennesker har netop ikke det, som jeg sætter pris på; godt helbred, familie, bolig, penge og muligheder for succes.
– Jeg er flere dage om ugen på et shelter for hjemløse i Skid Row, der er det mest forfærdelige kvarter i L.A. Folk bor i telte i rendestenen. Her underviser og passer jeg børn og hjælper deres mødre. Dette arbejde er blevet fantastisk vigtigt for mig. Jeg elsker de unger og bruger rigtig meget tid på at være der og gøre en forskel, fortæller Victoriah
Helt på toppen er hun endnu ikke, men hun er ikke i tvivl om, at det kommer hun.
– Mit immunforsvar er stadig lavt. Jeg prioriterer min karriere og min musik, og her bruger jeg min energi. Mit arbejde med børnene i Skid Row holder mig fokuseret på de rigtige værdier og fylder mig med mental energi og taknemmelighed. Og så skal mit helbred nok følge med, slår hun fast.
LÆS OGSÅ: ‘Mig og min mor’-Victoriah: I kirke med Justin Bieber