Melvin er føl hos Sofie Linde i ‘X Factor’: Sjovere at være to

Fredag aften skal seerne for første gang stifte bekendtskab med 29-årige Melvin Kakooza, der introduceres i forbindelse med talentshowets første bootcamp. Han skal være barselsvikar for værtinden, når det første liveshow går i luften 26. februar.

Af Kenth G. Madsen - 11. februar 2021 kl. 10:01

Når der blændes op for den første ‘X Factor’-bootcamp på TV 2 fredag aften vil en ny og vigtig person træde ind på den store scene i talentshowet. Den 29-årige komiker Melvin Kakooza, der bl.a. er kendt fra tv-serierne ‘Sunday’ og ‘Helt Sort’, kommer på banen som føl sammen med den på daværende tidspunkt højgravide vært Sofie Linde. (Hun fødte for nylig sin anden datter red.) Melvin skal fungere som barselsvikar for hende, og han vil for alvor stå sin prøve på egne ben, når liveshowene løber af stablen fra 26. februar.

På den første bootcamp fredag aften skal DJ Martin Jensens +23-kategori barberes ned fra fem- til tre deltagere, og her oplever Melvin for første gang værtens vigtige rolle.

LÆS OGSÅ: Derfor brød Casper i tårer under ‘X Factor’: Et stort øjeblik for os

– Det er meget sjovere at stå sammen med nogen end være alene om det, lyder det ærligt fra Sofie til Melvin. De to har tydeligvis en god kemi sammen, og han får via hende en god fornemmelse af sit nye arbejde med at indgyde deltagernes mod og ro på trods nervøsitet inden optræden. Samtidig står hun klar til at trøste deltagerne, når det ikke lykkedes for dem at få dommernes gunst.

LÆS OGSÅ: Caroline Wozniacki gravid: Afslører kønnet

Melvin ser det hele og konstaterer, at niveauet blandt deltagerne er højt.

– Når det går godt for deltagerne, så er det det fedeste job i verden, forklarer Sofie til Melvin. De seneste år har han boet i Aarhus, hvor han studerede til lærer, men kort før jul 2020 flyttede han til København.

LÆS OGSÅ: SE DEM HER: De otte artister i ‘Dansk Melodi Grand Prix’ 2021

Oprindeligt stammer Melvin Kakooza fra Uganda, men emigrerede sammen med familien til Fredericia i 1992. Midt i gymnasiet flyttede han til Kolding, hvor han blev student på Munkensdam gymnasium i 2011 og modtog mammutlegatet for hans engagement i det sociale liv på gymnasiet. Han begyndte som standup-komiker i 2016 og havde sin debut den 4. oktober samme år ved et ”open mic”-arrangement på spillestedet Vestergade 58 i Aarhus.

Tre uger senere opvarmede han for komikeren Tobias Dybvad, der opfordrede Melvin til at gøre noget mere ved sagen. 11 måneder senere deltog han i DM i stand-up-comedy 2017, som han vandt, og siden har han optrådt mange etablerede steder. Og nu er han altså havnet i Danmarks populæreste talentshow.

LÆS OGSÅ: Anne Bech er død

Læs mere om