Kronprinsparret tilbage på Chateau de Cayx

Efter et par dage i Gråsten er familien taget til Frankrig

Af Nikolaj Vraa - 6. juli 2021 kl. 10:14

Efter et par dejlige sommerdage hos dronning Margrethe på Gråsten Slot, er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres fire børn taget til Frankrig for at holde ferie på Chateau de Cayx i Cahors.

Læs også: Frederik og Mary dybt rørt

Det er familiens første tur til udlandet siden de i marts sidste år måtte haste hjem fra Schweiz da pandemien for alvor ramte Europa. Siden er kronprins Frederik blevet vaccineret – og sandsynligvis også kronprinsesse Mary, mens Christian, 15, og Isabella, 14, snart får tilbudet, hvis de ikke allerede har modtaget det.

Chateau de Cayx har været i familiens eje siden 1974. (Foto: Anthon Unger)

Kronprinsfamilien rejste dog ikke sammen til Frankrig. I tirsdags fulgte kronprinsesse Mary dem ombord på kongeskibet Dannebrog i Sønderborg, men gik siden selv i land og fløj til Frankrig hvor hun onsdag morgen skulle deltage i en konference i Paris.

Læs også: Kronprins Frederik imponerer i ‘Nak & Æd’

Kornprins Frederik sejlede med børnene prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine til København og tog derfra videre til Fankrig, hvor de mødtes med kronprinsesse Mary og sammen tog ophold på Chateau de Cayx.