Mary og Frederik dybt rørt: Kæmpe chok

Kronprinsparret oplevede Christian Eriksens kollaps på nært hold.

Af Kenth G. Madsen - 20. juni 2021 kl. 11:58

Da Christian Eriksen faldt om på banen med hjertestop midt i Danmarks kamp mod Finland, var hans allernærmeste, kæresten Sabrina Kvist Jensen, kun få meter væk. Hun overværede EM-kampen fra tribunen sammen med de andre spilleres koner, da hendes kæreste gennem ni år pludselig kollapsede for øjnene af tusindvis af tilskuere og millioner af tv-seere over hele Europa.

– Hun troede faktisk, han var død, fortalte Peter Schmeichel efterfølgende til BBC. Hans søn, Kasper Schmeichel, var en af de første til at trøste Sabrina og forsikre hende om, at Christian Eriksen stadig var i live.

LÆS OGSÅ: Christian Eriksen deler det første foto og hilsen

Landsholskollegerne slog ring om deres kammerat, mens lægerne kæmpede for at redde Eriksens liv (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Takket være en lynhurtig indsats fra både holdkammerater og landsholdslægen Morten Boesen lykkedes det at få sat gang i den 29-årige spillers hjerte.

– Han var væk, og vi gav ham hjertemassage. Vi fik ham hurtigt tilbage igen, sagde Morten Boesen på DBU’s pressemøde dagen efter.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDET: Caroline Wozniacki er blevet mor

Kronprinsparret i chok

Blandt tilskuerne på tribunen sad også kronprinsparret, og de var lige så chokerede som resten af Danmark.

Kronprinsparret var tydeligt berørt af situationen (Foto: Liselotte Sabro/Scanpix)

Chokket stod mejslet i ansigterne på kronprinsesse Mary og kronprins Frederik, som fra deres plads på tribunen i Parken oplevede landsholdspillerens kollaps på nært hold.

– Det vigtigste i aften er, at Christian Eriksen efter omstændighederne har det godt. Det var rørende at opleve den fantastiske holdånd og opbakning fra spillere og fans, efter den store forskrækkelse, vi alle fik, meldte kronprinsparret senere ud via sociale medier.

LÆS OGSÅ: Mary bruger bolden: Vi skal stå sammen

LÆS OGSÅ: Chok for Jesper Vollmer: Ramt af blodpropper