Nu bliver Mary kørt i stilling: Topjob i udlandet
Efter Marys børn er blevet ældre, er der mere rum til at arbejde.
Kronprinsesse Mary har international gennemslagskraft, og den magtposition bruger hun flittigt i gode sagers tjeneste.
LÆS OGSÅ: Mai Manniche afslører nyt navn
Det har især FN nydt godt af, og meget tyder på, at Mary i de kommende år vil få mange flere og større opgaver hos verdensorganisationen.
Efterhånden som hendes fire børn bliver ældre, kan hun også lettere være væk hjemmefra i længere perioder.
LÆS OGSÅ: Helene åbner op: Svær fortid med utroskab, tab og uopdaget diagnose
Mary blev allerede i 2010 udnævnt som protektor for FNs befolkningsfond, UNFPA, og har siden rejst i hele verden for at tale børn og kvinders sag, samt ikke mindst arbejdet med FNs 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling og de tilhørende 17 verdensmål.
LÆS OGSÅ: Fandt kærligheden i DR-hit: Nu er det slut
Derudover er kronprinsessen protektor for FNs verdenssundhedsorganisation, WHOs, regionale kontor for Europa. Senest har hun gennemført en rejse til Stillehavsøerne Vanuatu og Fiji for selv at se konsekvenserne af de globale klimaforandringer. Mellem linjerne i det officielle program kan man læse, at rejsen også skal være med til at sikre Danmark vigtige stemmer til en plads i FN’s Sikkerhedsråd i 2025-2026.
Solidt bagland
Det øgede fokus på udlandet kom samtidig med, at hun for snart tre år siden ansatte Henriette Ellermann-Kingombe, 53, som privatsekretær.
LÆS OGSÅ: Efter fem år som venner: TV 2-deltager afslører sød kæreste
Hun kom fra en stilling som kontorchef i udenrigsministeriet med blandt andet særligt ansvar for Danmarks samarbejde med FN's organisationer. Hun har derfor et indgående kendskab til det labyrintiske FN-system. Henriette, der er gift med statsminister Mette Frederiksens udenrigspolitiske departementsråd, Jean-Charles Ellermann-Kingombe, 52, har godt 20 års erfaring fra udenrigsministeriet, herunder udstationering ved Danmarks faste repræsentation ved EU.
LÆS OGSÅ: Taler ud i ny bog: Sussi afslører alt
Marys fokus på de verdensomspændende sager har dog også mødt kritik. I et længere indlæg i Berlingske kritiserede filosoffen Eva Selsing hende for nyligt for at svigte danskerne og dansk kultur til fordel for erhvervsliv, klima og ligestilling.
– Vi har ikke brug for endnu en engelsktalende erhvervskvinde, der komatøst prædiker ligestilling og diversitet. Dem har vi så rigeligt af, lød det blandt andet i svadaen fra Eva Selsing.
LÆS OGSÅ: Nynne Larsen afslører nyt om retssagen mod Robert Hansen