Kongeligt stilikon: I klædeskabet med dronning Mary

HER&NU hylder dronning Mary med et tilbageblik på hendes mange looks.

Mary, 51, er nu officielt Danmarks dronning, men hun har længe været et stilikon. Her ser vi tilbage på nogle af hendes mest mindeværdige kjoler.

Blikfang (2023)

Dronning Mary stråler i en skræddersyet kjole fra Lasse Spangenberg, der er akkompagneret af en clutch fra J. Furmani. Kjolens glimtende detaljer lyser rummet op og gør hende til festens centrum.

LÆS OGSÅ: Nu er Christian kronprins: Et helt nyt liv

Dronning Mary og Kong Frederik 10.

Sort romantik (2022)

Igennem mange år har Mary haft et tæt samarbejde med designer Jesper Høvring, og med denne lækre sag viser hun endnu engang hvorfor. Kjolens hudfarvede underkjole skaber en smuk kontrast til de sorte, romantiske blonder.

LÆS OGSÅ: Vilde tal: Så mange tilskuere var med til fejringen

Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum.

Favorit i fløjl (2019)

Mary har flere gange båret denne Birgit Hallstein kjole i fløjl, der sidder perfekt til i livet. Her bærer hun kjolen i 2019, men hun havde den første gang på i 2007 og senest til nytårskuren i år.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Stor fest hos kong Frederik

Nytårskur 2020.

Vinterlig varme (2019)

Dronningen er trukket i en langærmet, gulvlang kjole fra Jesper Høvring. Robens mørke, varme toner og bladmønster gør den ideel til de kolde årstider, samtidig med at den fremhæver hendes elegance.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe: Gud bevare kongen

Dronning Mary og kong Frederik 10.

Rød glød (2018)

Denne kjole fra Tory Burch kombinerer dristighed med raffinement. Den mørkerøde farve, der bliver brudt af et skinnende mønster, gør sig godt til dronningens varme glød og brune hår.

LÆS OGSÅ: Hemmeligt møde i Aarhus: Joachims chok, Frederiks tårer

New York City Ballet, Tivoli.

Noget særligt (2017)

En lysende blå, gulvlang kjole får dronning Mary til at skinne. Detaljen med kig til begge kraveben tilfører et ekstra lag af elegance og skiller kjolen ud fra mængden.

LÆS OGSÅ: Nu er de kong Frederik og dronning Mary

Returmiddag ved det Belgiske Statsbesøg på Den Sorte Diamant i København.