Kronprins Frederik og dronning Margrethe.

Derfor bliver han ikke kronet

Få forklaringen på, hvad der skal ske, når kronprins Frederik bliver konge den 14. januar.

Når der om små to uger sker tronskifte, vil det være første gang i 52 år i Danmark, og derfor er der mange af os, der oplever det for første gang.

LÆS OGSÅ: Mie Fitness afslører: Mirakelbaby opkaldt efter 'Robinson'-stjerne

Artiklen fortsætter under videoen...

Oven i købet er det første gang i 900 år, at en dansk monark frivilligt har givet afkald på tronen, og det er der umiddelbart ingen, der har oplevet.

Traditionen har i Danmark hidtil været, at tronskifte skete i det øjeblik, regenten døde, sådan som det senest var tilfældet, da dronning Margrethe overtog tronen efter sin fars død i 1972.

Så hvordan kommer det lige til at foregå denne gang, hvor kronprinsens mor som bekendt stadig er i live? Det forklarer kongehuset i dag i en pressemeddelelse.

- Her vil tronskiftet først indtræffe under mødet i Statsrådet i det øjeblik, hvor Dronningen har underskrevet en erklæring om sin abdikation, forklares det i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Tina Maria gik fra sine børns far: Alt faldt sammen omkring mig

Når dronningen officielt frasiger sig tronen, og Statsrådet formelt godkender den nye konge, vil statsministeren udråbe kong Frederik 10. på Christiansborg Slot.

Det vil altså sige, at kongen bliver udråbt - og ikke kronet, som vi har set det i Storbritannien, senest da kong Charles blev iført en overdådig kongekrone med diverse guldtilbehør.

- H.K.H. Kronprinsen vil således ankomme til Christiansborg Slot som kronprins og forlade det som konge. Tilsvarende vil H.K.H. Kronprinsessen ankomme som kronprinsesse og tage derfra som dronning. H.K.H. Prins Christian forlader Christiansborg Slot som kronprins (tronfølger), forklares det videre i pressemeddelelsen.

- Ved tronskiftet overtager den nye regent alle de funktioner, der efter grundloven påhviler statsoverhovedet.

LÆS OGSÅ: WOW: Så mange så med, da dronningen gik af