Kongehuset reagerer: Dyb medfølelse

Nu reagerer dronningen og kronprinsparret på skyderiet i Field’s, der fandt sted søndag.

Af Nikolaj Vraa - 4. juli 2022 kl. 10:05

Med skud fra en riffel og en pistol blev en hyggelig søndag eftermiddag i storcentret Fields forvandlet til en grusom krigszone, hvor alle måtte flygte for livet.

LÆS OGSÅ: Hjemme hos Dennis Knudsen: Villa i vandkanten

Tre nåede det ikke og blev ofre for kugleregnen.

En 17-årig kvinde, en 17-årig mand og en 47-årig mand døde, mens fire blev hårdt såret, da gerningsmanden, der af politiet beskrives som en etnisk dansk mand, åbnede ild mod dem.

Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary var blandt de første til at udtrykke sympati og takke dem, der kom folk til undsætning.

LÆS OGSÅ: Mikkel Hansen siger farvel: Rørende afsked

– Vores tanker og dybeste medfølelse er hos ofrene, deres pårørende og alle dem, som er berørt af tragedien, skrev de søndag aften i en fælles meddelelse.

– Situationen kalder på sammenhold og omsorg, og vi ønsker at rette en stor tak til politiet, beredskabet og sundhedsmyndighederne for deres hurtige og effektive indsats i disse timer.

Øjenvidner fortalte, hvordan personale i Field’s havde skærmet dem mod skytten i baglokaler, og hvordan andre gæster heltemodigt havde fået børn i sikkerhed.

LÆS OGSÅ: Er Asta og Jimilian blevet kærester?

Indsatser, der uden tvivl vil blive fremhævet og belønnet i den kommende tid.

Politiet fik alarmen kl. 17.35, og allerede 17.48 kunne de anholde gerningsmanden på parkeringspladsen ved Hotel Cabinn ved siden af Field’s. Her havde han skjult sig ved den engelske popstjerne Harry Styles tourbusser, der holdt bag hotellet.

LÆS OGSÅ: Kronprinsfamiliens svære valg: Vildt opgør

Styles skulle samme aften give koncert i den nærliggende Royal Arena for 16.000 forventningsfulde fans.

Efter anvisninger fra politiet, der endnu ikke havde overblik over, om der var en eller flere geningsmænd, blev koncerten aflyst.

– Jeg er ligesom alle i København knust. Jeg elsker byen. Folk er så varme og fyldt med kærlighed. Jeg føler for oftene, de pårørende og alle berørte. Jeg er ked af, at vi ikke kunne være sammen. Pas på hinanden, lød det i en besked fra den 28-årige sanger.

LÆS OGSÅ: Dario opereret for kræft: Knuden er fjernet