Klaus Andersens går all in: Kreativ entertainer

Vinderen af ‘Den store bagedyst’ Klaus Andersen er ikke typen, der gør noget halvt.

Af Katrina Rosendal - 26. november 2022 kl. 19:55

Klaus Andersen kunne i sidste uge fejre sejren i ‘Den store bagedyst’, men det er langt fra første gang, at han har været i fokus. Det 40-årige bagetalent er nemlig uddannet fra Den Danske Scenekunstskole.

LÆS OGSÅ: Lettet ung mor: Jeg tror, jeg har aborteret

Artiklen fortsætter under videoen med Rosa Kildahl fra ‘Den store bagedyst’…

– Teaterbranchen er skidehård. Så efter syv-otte år, tænkte jeg, at jeg skulle noget andet. Det var sjovt og fedt, men jeg ville gerne have en anden livskvalitet og tjene nogle flere penge, fortæller Klaus med et grin, da HER&NU møder ham i hans to-etagers lejlighed på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Tina Lund afslører familieforøgelse

Det er nu mere end ti år siden, at han vinkede farvel til livet med musicals og teaterforestillinger.

– Jeg savner ikke branchen. Men jeg kan godt mærke, at jeg savner det der med at være i en kreativ proces. At være en del af en større produktion. Da jeg var med i Bagedysten, gik det pludselig op for mig, at det har ligget latent indeni mig, forklarer Klaus, der til daglig arbejder i Tryg med IT og digitalisering.

Når Klaus ikke bager, så underviser han i yoga, pilates og reformer to gange om ugen. (Foto: Michael Stub)

Kendetegnet ved alt, hvad han rører ved, er, at han går ind i det med krop og sjæl.

Et faktum der også gjorde sig gældende i forbindelse med hans medvirken i ‘Den store bagedyst’.

LÆS OGSÅ: Emil afslører: Har modtaget dødstrusler efter øråd

– Det fyldte alt, og jeg tænkte på kage konstant. Jeg ville virkelig gøre mit ypperste, for jeg ville være ked af det, hvis jeg følte, at jeg ikke havde øvet mig nok eller gjort mit bedste. Derfor brugte jeg også al min tid og hele min opsparing på det, fortæller Klaus, der valgte at tage orlov fra sit arbejde under optagelserne.

Privat har Klaus de sidste otte år dannet par med Thomas, og han har heldigvis været en stor støtte under de intensive måneder, hvor bagedysten var altoverskyggende.

Klaus har en skøn altan på 18 m2, som han flittigt benytter. (Foto: Michael Stub)

– Opbakningen hjemmefra har været god. Thomas har givet plads og hjulpet med de ting, han kunne. Det har selvfølgelig også fyldt meget for ham. Jeg har jo beslaglagt halvdelen af lejligheden og brugt al min tid på det, lyder det fra Klaus, der på ingen måde fortryder sin deltagelse eller dedikation.

LÆS OGSÅ: Musiklegende i kæmpe skandale

Han lægger ikke skjul på, at sejren betyder meget for ham.

– Det var et kæmpe skulderklap til mig selv og var både en forløsning og en lettelse. Da jeg stod der til sidst, var jeg både rørt, glad, lettet, men samtidig også træt og vemodig over, at oplevelsen var slut.

Læs mere om