Stine Lykke

Tre år med fertilitetsbehandling: Forholdet er under pres

Stine Lykke sætter ord på udfordringerne ved at være i fertilitetsbehandling.

Stine Lykke forsøgte at finde kærligheden i TV 2-programmet 'Bachelor' og var blandt de sidste to, da Casper Berthelsen skulle give sin sidste rose. Skæbnen ville, at Stine ikke fik den, og hun har da også siden fundet kærligheden i Danmark.

LÆS OGSÅ: Ditte Julie om ny familie: Udfordrende og kærligt

Artiklen fortsætter under videoen af Casper Berthelsen.

Stine har ikke kun fundet kærligheden, hun har fundet den mand, hun vil skabe familie med, men rejsen dertil er ikke så let for parret. I tre år har de været i fertilitetsbehandling, og det sætter ifølge Stine forholdet under et ekstremt pres.

- Man siger, at par der, går igennem fertilitetsbehandling, har øget chance for at gå fra hinanden. Det var noget af det første, jeg læste, da vi skulle i gang. Jeg sagde til Oliver, “Det må ikke blive os", indleder Stine et længere opslag på Instagram.

Dengang kunne Stine ikke forstå statistikken, for hvorfor gå fra en, man ønskede at skabe en familie med? Men i dag tre år senere, giver det mening.

- Wow vi har været presset undervejs. Frustrationer over uvisheden og “hvorfor bliver det ikke snart os”. Følelser, jeg ikke har følt før og aldrig har lært at sætte ord på. En sorg, som man har tendens til at gå med alene, og gør man det for længe, bliver man bitter. Man kan helt kommer til at glide ud af hænderne på hinanden undervejs. Så nu forstår jeg.

LÆS OGSÅ: Simone Hvenegaard afslører: Det er sidste gang

Parret har derfor taget en velfortjent ferie til Kreta, hvor de kan have fokus på at nyde hinanden.

- Den her ferie er for os to Oliver - fordi vi trænger til det. Fordi vi ikke altid har kunnet alle de nævnte ting. Fordi vi er seje hver for sig, men i særdeleshed sammen, skriver Stine videre.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes ensomme ferie: Alene på slottet

Frygter stomi igen

For få dage siden delte Stine et meget ærligt opslag omkring fertilitetsbehandling og om den operation, hun står overfor.

Lægerne ønsker nemlig at fjerne hendes æggeledere, da de forhindrer ægget i at sætte sig fast, men fordi Stine har døjet med maveproblemer og har været opereret i maven, er det ikke ligetil.

På grund af de svære sammenvoksninger i Stines underliv, kan æggelederne ikke fjernes med kikkertoperation, og det skal i stedet laves som en åben operation.

- Det første, han siger til mig, er, at der er en risiko for, at det kan være nødvendigt at give mig stomi igen. Til de der ikke ved det, så har jeg haft stomi i tre år, og det var tre ret hårde år, og det er ikke noget, jeg har lyst til at skulle prøve igen, fortæller Stine i opslaget.

LÆS OGSÅ: Kærlighed i Paris: Her er de danske OL-par

Stine har fået tid til operationen til oktober, men hun ved ikke, om hun kommer til at takke ja endnu.

- Jeg tænker, om det er det værd. Og jeg tænker, hvor meget skal man egentlig igennem for noget, som man ikke ved, om kan lykkes. Det er jo ikke, fordi jeg ikke gerne vil lykkes, jeg vil jo gerne være gravid, og jeg vil gerne have et barn og en familie, men jeg kan være i tvivl, om det er det værd, tilføjer Stine.

Stine har derfor sagt ja med forbehold.

LÆS OGSÅ: Sonny Fredie-Pedersen udlever drømmen: Arbejder nonstop