Tallene afsløret: Så tæt var Saba på finalen

Nu er det kommet frem, hvor få point der afgjorde Danmarks skæbne ved semifinalen.

I torsdags måtte danskerne se i øjnene, at vi endnu ikke formåede at bryde forbandelsen, der har hængt over dannebrog siden 2019, hvor Danmark sidst kvalificerede sig til en finaleplads i 'Eurovision'.

LÆS OGSÅ: Uhh! Elvira Pitzner røber bryllupsplaner

I dag er det blevet afsløret, hvor mange point nationerne fik i semifinalen, og det har vist sig at være få point, der afgjorde, om danske Saba fik adgang til scenen lørdag aften. Det fremgår af EurovisionWorlds hjemmeside.

26-årige Saba endte på en 12. plads i den anden semifinale torsdag, hvor det som bekendt kun er de første ti, der klarer sig over spærregrænsen, ud af i alt 16 optrædener.

Hun endte med at få 36 point, mens også Tjekkiet måtte sige farvel til finaledrømmene med 38 point. Norge klarede sig lige akkurat med videre med 43 point, så det var altså syv point, der afgjorde Danmarks skæbne.

Til sammenligning vandt Israel den anden semifinale med 194 point.

LÆS OGSÅ: Dansk kendis i voldsom ulykke: Brækket kæbe og smadrede tænder

Danmark endte med at blive nummer 30 ud af i alt 37 lande, hvis man lægger alle resultaterne sammen.

I finalen blev det Schweiz, der høstede flest point og kan kalde sig vinder af 'Eurovision' 2024 efter en noget dramatisk dag, der både var præget af demonstrationer mod Israels deltagelse og udelukkelsen af den hollandske sanger Joost Klein.

LÆS OGSÅ: Janni Ree jubler: Baby på vej