Statsministeren overfaldet: Mette Frederiksen har fået piskesmæld

Statsminister Mette Frederiksen blev kørt direkte på Rigshospitalet efter overfaldet på Kultorvet.

Statsminister Mette Frederiksen har fået konstateret "lettere piskesmæld" efter hun fredag blev overfaldet af en mand på Kultorvet nær hendes lejlighed i København.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Statsminister Mette Frederiksen blev efter slaget i går kørt til tjek på Rigshospitalet. Slaget har forårsaget lettere piskesmæld. Statsministeren er herudover i god behold, men rystet over hændelsen, oplyser statsministeriet til avisen.

LÆS OGSÅ: Anden som Tommy Seebach: Vild forvandling

Ifølge øjenvidner kom Mette Frederiksen ved 18-tiden gående ad Frederiksborggade mod Kultorvet da hun pludselig fik et hårdt skub af en mand, der gik i den modsatte retning.

- Der kom en mand forbi i den modsatte retning, og han gav hende et hårdt skub på skulderen, så hun væltede til siden, fortæller Marie Adrian og Anna Ravn B.T. om skubbet, der nær havde væltet statsministeren omkuld.

LÆS OGSÅ: Se billederne: Her er Tobias Dybvads kendte kone

Ifølge øjenvidnerne blev der ikke udvekslet ord mellem statsministeren og overfaldsmanden.

Den 39-årige formodede gerningsmand forsøgte at gå fra stedet, men blev kort efter anholdt.

Mette Frederiksen var på vej for at møde en veninde på caféen Kulbar, og her satte hun sig også et kort øjeblik inden hendes livvagter tog hende med.

LÆS OGSÅ: Birthe Kjær på scenen igen efter sygdom

- Hunsætter sig ned, hilser lige på veninden, og så går der 30-40 sekunder, måske endda kortere, hvorefter der kommer tre-fire PET-mænd, går jeg ud fra, klædt i jakkesæt og får hende op og videre, mens jeg kan høre, at der er blevet foretaget en anholdelse, fortæller barmanger på Kulbar, Søren Kjærgaard, til B.T.

Et andet øjenvidne, der så anholdelsen, har overfor Ekstra Bladet beskrevet den formodede gerningsmand som "forhutlet" og " hærdet ud i huden, som om han har tilbragt meget tid udenfor".

- Den ene af dem havde et knæ i ryggen på ham. De havde pacificeret ham, og mens han lå der, så han forvirret og nærmest lidt rundtosset ud, fortæller Kasper Jørgensen til avisen.

Den formodede gerningsmand vil lørdag kl. 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

Statsministeriet oplyser at Mette Frederiksens arrangementer lørdag i Herlev, Rødovre, Roskilde, Holbæk og Slagelse i forbindelse med EU-valgkampen, er aflyst.