Selvskade og borderline: 'Landmand'-Bianca kæmper psykisk

Den unge landmand har nok at slås med i hverdagen, men det er hun ikke bleg for at indrømme.

Bianca Eisenhart, 21, er ny landmand i 'Landmand søger kærlighed' på TV 2. I programmet lægger Bianca ikke skjul på, at hun lider at den psykiske sygdom borderline.

- Borderline er en personlighedsforstyrrelse, og det er en del af min personlighed, og derfor er det vigtigt for mig at sige det fra starten af, fortæller Bianca.

LÆS OGSÅ: Janni låst ude af Karsten: Ingen kontakt

Ifølge Bianca er det skræmmende at stå frem med diagnosen på landsdækkende tv, men det er samtidig nødvendigt.

- Jeg vil egentlig bare gerne være ærlig. Jeg synes, at der skal mere fokus på den diagnose. Der er kommet fokus på mentale lidelser som angst og ADHD, men vi mangler at sætte fokus på borderline, for der er mange, der ikke ved, hvad det er, forklarer Bianca.

Er et godt sted i dag

Borderline viser sig forskelligt fra person til person, men som fællesnævner er der tale om en sygdom, som gør det svært at regulere følelser og impulser.

- Jeg kan nemt blive vred. Jeg har ar fra mine lår og op til mine arme, fordi jeg har selvskadet en hel del, og så er jeg meget impulsiv – jeg gør ofte ting, jeg fortryder – det kan være alt fra køb af lidt for dyre ting og at mit humør er sindssygt svingende, fortæller Bianca, der i dag accepterer sin sygdom.

- Jeg har lært at acceptere det nu, men det har taget lang tid. Jeg har kæmpet med frustrationen over, at jeg ikke bare er normal.

LÆS OGSÅ: Kendte ansigter med i 'Landmand søger kærlighed'

Bianca går fortsat hos en psykiater, det har hun gjort i et år, og hun spurgte også sin psykiater til råds, da hun ønskede at medvirke i "landmand søger kærlighed".

- Jeg døjer stadig meget med skam og skyld, men det er mange måneder siden, jeg sidst har selvskadet, og jeg har ikke selvskadet under hele programmet eller efter. Jeg er et godt sted, og jeg har et fantastisk arbejde, som hjælper mig.

LÆS OGSÅ: Asta og Sebastian afslører stor beslutning

Bianca arbejder til daglig med malkekøer og er ansvarlig for kalvene.

- Jeg kan godt lide at være på arbejde, for der skal jeg ikke tænke så meget over livet. Dyrene giver en ubetinget kærlighed, slutter Bianca.

Se 'Landmand søger kærlighed' hver tirsdag kl. 20.00 på TV 2 eller TV 2 PLAY.