– Af en færing at være er jeg meget kuldskær. Men jeg elsker havet, og mine børn får mig ofte overtalt til at hoppe i. Og så er det jo altid rart bagefter, siger Gunnvør Dalsgaard fra 'Forsidefruer' (Foto: Privat)
Jeg synes ikke, det er rart i starten, men bagefter føles det rigtigt dejligt. Og jeg døjer med væske i kroppen, så jeg kan mærke, at huden trækker sig sammen. Det er en rigtig rar følelse. Jeg springer gerne i ved Havneholmen, hvor jeg bor. Men jeg skal da lige tage mig sammen. Det sker kun en gang imellem, siger Kira Eggers (Foto: Privat)
– Jeg er medlem af den lokale vinterbadeklub, men har ikke været der i år. Til gengæld tog hele familien en forårstur i havet fornylig. Det var bare et hyggeligt påfund. Vi elsker alle at bade, siger Lene Beier fra 'Landmand søger kærlighed' (Foto: Privat)
- Hvis jeg kan nå det, så bader jeg hver dag. Jeg synes bare, det er dejligt, forfriskende og koldt, siger 'Bagedyst'-vinderen fra 2013 Annemette Voss, (Foto Privat)
- Havet betyder meget for mig, og jeg elsker den følelse af frihed og friskhed, jeg får, når jeg svømmer. Når det er koldt, giver det et ekstra energiboost, og de gode lykkehormoner suser rundt i kroppen bagefter, siger Anne Louise Hassing (Foto: Privat)
- Don Ø (Flemming Østergaard red.) inviterede mig hjem til Skovshoved, hvor han bor, og så bad han mig tage badebukser med. Og en, to, tre sprang vi i Øresund fra badebroen. Det var koldt, men godt bagefter. Det var faktisk anden gang for mig i år - første gang fandt sted i januar, siger Jes Dorph Petersen (Foto: Privat)
- Efter min daglige løbetur hopper jeg gerne en tur i havet. Medmindre der blæser en kold vind over København. At få det kolde gys oven på en hed løbetur er helt vidunderligt, og man får en fantastisk fornemmelse i kroppen resten af dagen. Som bonus løber familien nu med hver anden dag, fortæller skuespilleren Anne Sofie Espersen (Foto: Privat)

SE BILLEDERNE: Kendisserne vinterbader

Man har kun det sjov, man selv laver. Det gælder især under nedlukningen af Danmark, hvor flere danske kendisser har fået mod på at springe i det iskolde hav.

Vandets temperatur har dårligt nok sneget sig op på ti grader, men det afholder ikke en lang række kendte danskere fra at kaste sig en tur i bølgen blå.

Se billedgalleriet for de friske billeder. LÆS OGSÅ: CHOK! Linses helbred i fare: Skal ned på 80 kg LÆS OGSÅ: Er du den nye 'MasterChef 2021'?