Rørende dag i Randers: Betænksomme Bodil Jørgensen

Holdet bag ”Hvidstengruppen II – De Efterladte” tog til Randers for at mødes med de pårørende til virkelighedens efterladte.

Ni år efter, at den første film om Hvidstengruppen tog Danmark med storm, er der nu blot få uger til efterfølgeren, 'Hvidstengruppen II – De Efterladte', rammer biograferne. Ganske som sin forgænger er filmen baseret på virkelige og barske – hændelser under anden verdenskrig. Derfor var det en rørende dag, da de tre hovedrolleindehavere, Marie Bach Hansen, Bodil Jørgensen og Laura Winther Møller i søndags mødtes med pårørende til virkelighedens efterladte til en mindedag i Randers.

LÆS OGSÅ: DRAMA: Katerina Pitzner rejser til Dubai for at forhindre bryllup

Bodil Jørgensen, som spiller Gudrun Fiil, havde medbragt personlige gaver til gravstederne for Gudrun og dennes døtres, Tulle og Gerda. Gerda fik en sølvfjer, hendes søster og mor en kvist i sølv.

Artiklen fortsætter under videoen af Karsten Ree, der fortæller om sin operation. 

– Det er bare en lille julehilsen, men fjeren til Gerda er fordi, hun var lidt artistisk og troede på engle, og kvistene er kristtjørn, som jeg ved, de holdt af, sagde Bodil Jørgensen, 60, som også dagligt går med Gudruns gamle ring, som hendes efterladte forærede hende efter den første film i 2012.

LÆS OGSÅ: ‘Nybyggerne’-vindere afslører: Klar til børn

– Det meste af det, jeg spiller, er jo ren fiktion, så det er klart, at sådan noget her, det gør, at man ikke lige slipper det igen. Jeg holder jo også ved, og så må jeg bare håbe på, at de ikke bliver trætte af mig, sagde skuespilleren til Randers Amtsavis om sit varme venskab med de efterladte.

'Hvidstengruppen II - De efterladte' har premiere i de danske biografer den 25. december.