"Den største af de største sportsstjerner", DRTrine MørkøvMichael Mørkøv

Michael Mørkøv overrasker: Cyklende handyman

Michael Mørkøv kommer snart til at få endnu mere tid til sit tidligere erhverv.

Michael Mørkøv, 39, var i juli var med til at sikre Mark Cavendish sin historiske 35. etapesejr i Tour de France, og lige nu er han i Paris til sit fjerde OL i karrieren, hvor han er i favoritfeltet til en OL-medalje i parløbet.

LÆS OGSÅ: WHAT! Her er Thomas Arnoldsens kendte onkel

Artiklen fortsætter under videoen af Magnus Landin.

Men imens benene pisker rundt, er det noget helt andet, der rumsterer i hans hoved. Som uddannet tømrer og passioneret husejer bruger han enhver stund til at tænke på fremtidige boligprojekter.

- Jeg har altid et nyt projekt i gang, og jeg skal virkelig begrænse mig. Derfor bliver projekterne meget nøje udvalgt. Så snart der er pause i cykelsæsonen, hopper jeg i tømrertøjet. Det er et frirum for mig og minder mig om dengang, jeg arbejdede som tømrer. Det er min form for mentaltræning, har han sagt til magasinet Bolius.

Villaen i Rødovre, hvor han bor med konen Trine og deres tre børn, har blandt andet fået en overdækket terrasse, nyt badeværelse, legehus og udskiftet vinduer takket være den cyklende handyman.

Den 39-årige dansker kører sin sidste sæson som professionel, og inden sæsonen lovede han sig selv én særlig ting frem mod OL.

- Jeg står et rigtig godt sted. Mit mål har været, at jeg ville stå så skarpt som overhovedet muligt til OL. Lige nu føler jeg mig i mit livs form, både på bane og landevej, og det er jeg utrolig stolt over, at jeg er lykkes med, fortæller Mørkøv til TV 2 Sport og bekræfter, at det bliver sidste gang i rødt og hvidt.

LÆS OGSÅ: TV 2-kendis er blevet gift