Mette Abildgaards små mirakler: Vi er så heldige

Politikeren nyder tre afslappende uger i deres sommerhus, mens hun forbereder sig på de ændringer, som et nyt lille familiemedlem vil bringe.

I et idyllisk sommerhus på Sjællands Odde finder man et pusterum langt fra 'Borgen'. Her holder Mette Abildgaard og hendes familie sommerferie, og i år med en femte deltager. Den 35-årige konservative folketingspolitiker og hendes mand, Jens Jacob Juulsager, venter nemlig deres tredje barn.

– Det er ret specielt, at det er en dreng, fordi vi begge er ud af familier, hvor der gennem årtier udelukkende er blevet født piger, fortæller Mette.

LÆS OGSÅ: Deler stor lykke: Bo Bech skal være far

Parrets første datter, Esther Marie på fem år, er kommet til verden ved hjælp af fertilitetsbehandling, mens familiens kommende midterbarn, Laura på tre, kom naturligt som et uventet mirakel. Lillebror, der har meldt sin ankomst i begyndelsen af september, har parret også fået hjælp til at lave, og han er undfanget med et æg, som allerede blev frosset ned, da de var i behandling første gang i 2017.

– Vi har været sindssygt heldige, for det lykkedes i første forsøg. Det var samtidig en kæmpe gave, at vi havde et æg i fryseren, så jeg kunne undgå lige så hård medicinsk behandling og ægudtagning som første gang, forklarer Mette.

LÆS OGSÅ: Frustreret Lene Beier: Fortryder timing af millionkøb

Artiklen fortsætter under billederne...

– De ting, jeg skal gøre, som er rene "Mette-ting”, skal kunne presses ind, hvor der er huller. Jeg er blevet glad for at vinterbade og løbe en tur, og det kan jeg presse ind, når det passer, fortæller Mette.
– Efter sidste folketingsvalg gjorde jeg faktisk det, at jeg stoppede med at være på både Facebook, Instagram og X. Det viste sig at være vidunderligt, forklarer Mette, der i arbejdsregi er vendt tilbage til X og Facebook.

Klar til barsel

Familien nyder tre afslappende uger i deres sommerhus, mens de forbereder sig på de ændringer, som et nyt lille familiemedlem vil bringe.

LÆS OGSÅ: Grov chikane: Grev Felix' kæreste lagt for had

– Jeg tror helt ærligt ikke, at det gør den store forskel, om man har et, to eller tre børn i forhold til at kombinere arbejdsliv og familieliv, for man lærer allerede at prioritere ved det første barn. Samtidig har jeg også lært, at man ikke er uundværlig nogen steder. Heller ikke på sin arbejdsplads. Er der et sted, man er uundværlig, så er det i ens familie.

Derfor ser Mette også frem til at holde omkring otte måneders barsel.

– Jeg tænker, at barselsperioden bliver en kæmpe gave til vores familie. Det med, at jeg frem til næste forår ikke har aftensmøder og weekendmøder, men kan være hundrede procent derhjemme, det bliver guld værd for os, fortæller Mette, der sammen med familien til daglig bor i Dragør.

LÆS OGSÅ: Medie: Han skal være med i 'Vild med dans'

– Det har været sværere at finde et navn den her gang, fordi pigerne også har haft meget klare holdninger til det, griner Mette, der endnu ikke vil afsløre lillebrors navn.

En hård tid

Selvom Mette føler sig lykkelig og taknemmelig, så fylder det pludselige tab af ven og partiformand for De Konservative, Søren Pape, der fik en hjerneblødning for fire måneder siden, stadig meget i hendes tanker.

LÆS OGSÅ: Petra Nagel jubler: Køber ny bolig

– Sørens pludselige død er jo bare en voldsom påmindelse om at prioritere det, der er vigtigt i livet, fortæller hun og fortsætter: – Lige efter Sørens død havde jeg en periode, hvor jeg helt ærligt mistede motivation. Det var svært at finde ud af, hvad der var meningen med det her. At deltage i politiske forhandlinger kunne lige pludselig virke nærmest betydningsløst. Det virkede så ligegyldigt sammenlignet med det andet. Men nu er motivationen heldigvis vendt hundrede procent retur

LÆS OGSÅ: Mads Langer står frem: Julie og jeg er blevet skilt