Linse forlader Danmark

Linse Kessler skal endnu gang på en meget speciel rejse.

Linse Kessler forlader i dag, fredag, Danmark. Men det er ikke en helt almindelig rejse, hun skal på. 

Hun skal nemlig til krigsramte Ukraine og lave velgørenhed for sit nok største hjertebarn - nemlig hunde.

LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard færdig i Folketinget

- Jeg rejser til Ukraine i morgen. Det bliver min syvende tur derned. Jeg har jo som regel syv eller en hund med hjem. Det er jo det, der er formålet, at få dem væk dernede fra. Så hjælper jeg på shelteret. Den her gang kommer jeg kun til at være der i to dage, eller sådan noget, på selve shelteret. Formålet er at hjælpe dyrene, komme ned med nogle donationer, fortæller Linse til pressedag på Pluto TV.

Artiklen fortsætter under videoen af Camilla Ottesen.

 Og det er ikke en rejse, der er helt uden risici.

- Denne her gang er det faktisk første gang, at jeg tager hjelm og skudsikker vest med. Det har jeg ikke haft de andre gange, og det er ikke for at spille militær-sej eller noget, fordi hvis der sker noget, så er det selvfølgelig noget lort. Men det er bare blevet mere farligt at rejse ind i landet nu, og der bliver bombet rigtig mange steder. Jeg ved ikke, hvor meget det hælper at have den på, men hvis vi nu ryger ud i et eller andet, hvor der er nogen, der skyder, så er det meget smart at have dem på, fortæller Linse.

På Udenrigsministeriets hjemmeside er Ukraine markeret som rød zone - og det frarådes alle at rejse dertil. Til trods for den høje sikkerhedsrisiko har Linse fundet fred med, at det værste kan ske.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Anette afslører tv-hemmelighed

- Jeg er ikke nervøs over det. Den første gang havde jeg lidt myrer i maven, da jeg skulle derned. Jeg vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle ned til, men jeg er jo også i rigtig gode hænder hos Breaking The Chains , som er et engelsk shelter. Der er nogle folk, der er militært uddannede. De er ikke dernede for at arbejde som soldater, de redder dyr, men de ved, hvad vi skal gøre. Så jeg er overhovedet ikke nervøs. Sker det, så sker det. Der er ikke noget at gøre ved det alligevel, afslutter Linse.

LÆS OGSÅ: Geggo om stor beslutning: Vil skærme børnene