'Fodboldfondens Velgørenhedsgalla' 2023, Stine Schmeichel og Kasper Schmeichel
"Fodboldfondens Velgørenhedsgalla" 2023, Stine Schmeichel og Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel hylder legende i aftenens EM-kamp

Danmarks tredje EM-kvalifikationskamp bliver i aften mod Nordirland, hvor Kasper Schmeichel spiller i en helt særlig trøje.

Når Danmark i aften møder Nordirland i den tredje EM-kvalifikationskamp til EM 2024, spiller holdet i nogle helt særlige trøjer. Og særligt Kasper Schmeichel hylder under aftenens kamp en legende, der har betydet meget for ham.

LÆS OGSÅ: Johannes Nymark i ny tv-serie: Helt nyt look

Artiklen fortsætter under videoen af Peter Schmeichel.

I aften kl. 20.40 vil Schmeichels spillertal - 1-tallet på ryggen - være erstattet med et andet nummer.

- Til kampen mod Nordirland spiller vi i landsholdstrøjen fra VM86 for at hylde et særligt hold, hvor Lars Høgh var en stærk målmand. Jeg spiller med nummer 22 på ryggen for at mindes Lars og hylde både ham og hans familie, der altid har haft en særlig betydning for mig igennem hele mit liv, skriver Kasper Schmeichel i et opslag på Instagram.

Lars Høgh gik bort i december 2021 blot 62 år gammel efter længere tids kræftsygdom.

Han nåede at spille otte kampe for det danske landshold - blandt andet i Mexico i 1986, hvor Danmark for første gang var med til VM.

LÆS OGSÅ: Janni afslører: Her er vores største problem i parforholdet

Lars Høgh har derudover fra 2007 udfyldt rollen som målmandstræner på landsholdet, og har derfor arbejdet tæt sammen med Kasper Schmeichel.

I aften hylder Schmeichel dermed sin gamle ven og træner i en af de indledende kvalifikationskampe forud for EM 2024, hvor Kasper Hjulmands tropper møder Nordirland.

LÆS OGSÅ: Superstjerne på hemmeligt besøg i Tivoli

Sidst Danmark mødte Nordirland var i 2007, hvor Danmark vandt 2-1.