Jonas Vingegaard: - Det skal jeg vænne mig til

'Tour de France'-dobbeltvinderen har fast base i den midtjyske by.

Der er mange danskere, der føler, at de kender Jonas Vingegaard. Men der er måske i virkeligheden ikke særlig mange, der rent faktisk kender den danske cyklist fra Glyngøre.

LÆS OGSÅ: Amalie Dollerup afslører spændende tv-planer

Da dobbeltvinderen af 'Tour de France' gæstede TV 2s 'Aftentour' i går, satte han ord på, hvordan det er at have ens navn på alles læber.

- Der er jo ikke specielt mange, der kender mig. Det er nok mest min familie og nogle venner og dem fra holdet, som kender mig dybt, lyder det fra Jonas Vingegaard til værterne i studiet.

- Det er selvfølgelig noget, man lige skal vænne sig til, at man på en eller anden måde bliver en form for allemandseje, tilføjer han med et smil.

Spørger man nogle af de andre ryttere på touren, hvordan den 27-årige dansker, der cykler for 'Team Visma', er de alle enige om, at han både er flink og en god leder.

- Han er en meget stille og rolig type, som bare er en fantastisk dygtig cykelrytter. Han holder sig meget for sig selv, men det synes jeg også, man må respektere, lyder det blandt andet fra den danske cykelrytter Michael Mørkøv, der også fortæller, at Jonas værner meget om sit privatliv.

LÆS OGSÅ: Rasmus Bjerg afslører store forandringer i familien: - Det er mærkeligt

Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed, at danskeren er født og opvokset i det midtjyske, hvor han da stadig har base med sin hustru Trine. I april kunne HER&NU berette, at parret havde købt en stor villa nær familiens hjemby, Glyngøre.

Og selvom Jonas Vingegaard i den grad satte den lille by i Midtjylland på verdenskortet, da han blev kendt verden over med sine imponerende to vindertitler af 'Tour de France' i 2022 og 2023, har hans kendisstatus ikke steget ham til hovedet.

LÆS OGSÅ: Genåbner kendt café

- Alle folk kender hinanden i Glyngøre, så det er jo egentlig folk, jeg kender i forvejen, og også inden, jeg vandt 'Tour de France', så der er ikke rigtig noget, der har ændret sig der.