Iben Devantie fra 'Den store bagedyst'.
Iben Devantie fra 'Den store bagedyst'.

Iben fra 'Bagedysten': Sådan laver du perfekte påskekyllinger

Her finder du en lækker opskrift på, hvordan den helt klassiske flødebolle kan piftes op til påskedagene.

Dette er en redigeret version fra et tidligere år.

Påsken er her. Tilbage i 2016 spredte Iben 'Ibber' Devantie god stemning i bageteltet under 'Den store bagedyst', og nu er hun uddannet som chocolatier.

LÆS OGSÅ: Christiane med stor kærlighedserklæring til sygdomsramt mor

- Det er så spændende at få noget faglig viden og lære en masse om chokolade. Det er blevet min hobby. Jeg synes faktisk, at det er sjovere at lave det, end det er at spise, fortæller Ibber, der her giver en nem opskrift på lækre påske-flødeboller.

LÆS OGSÅ: 'Kragerne'-Rasmus afslører: Jeg lider af sjælden sygdom

Se opskriften under videoen...

Påske-flødeboller

Kransekagebunde (12 stk)

250 g. rå marcipan

55-60 g. pass. æggehvider

1 tsk. vaniljesukker

95 g. flormelis

Bland ingredienserne og kom dem i en sprøjtepose med rund glat tyl. Sprøjt ud på en bageplade, og brug en fugtig finger til at flade hver af dem ud. Bag 180 grader i 10-12 min. til de er gyldne. Køles af.

LÆS OGSÅ: Mette og Michaels svære rejse: I fertilitetsbehandling på fjerde år

Flødebolleskum

Sukkerlage:

200 g. sukker

100 g. glukose sirup

60 g. vand

Skum:

115 g. pass. æggehvider

20 g. sukker

15 g. flormelis

1 stk. vaniljestang

Kog sukker, glukosesirup og vand. Når det er skummet op, tilsættes 20 g. sukker. Æggehvider piskes til, herefter tilsættes sukkerlagen i en tynd stråle, og der piskes på fuld hastighed i 10 min. Bland vaniljekornene med flormelis og vend dem forsigtigt i skummet. Kom det i sprøjtepose med rund glat tyl str. 14-16 eller 18. Hold sprøjteposen midt på bunden. Pres skum ud, så du får en buttet form hele vejen op.

LÆS OGSÅ: Efter Dubai-mareridt: Nu har de slået pjalterne sammen

Fødder, næb og hanekam

200 g. hvid chokolade

Valgfri pulverfarve

Smelt 200 g. hvid chokolade i mikroovnen. Giv den 30 sek ad gangen og rør rundt. Efterhånden som chokoladen er ved at smelte, skal den have færre sekunder pr. gang. Ved hvid chokolade skal temperaturen ligge mellem 28 og 31 grader. Kom pulverfarve i, til du har opnået, det ønskede resultat. Kom chokoladen i en lille applikationsflaske og tegn nu fødder, næb og hanekam på bagepapir. Lav vinger af runde klatter, du kører en let finger hen over, så chokoladen trækkes ud. Derefter lægges de i en buet form.

LÆS OGSÅ: Jesper Buch færdig med 'Løvens hule': Jeg savner det ikke

Overtræk

1 kg. hvid chokolade

Smelt chokoladen i mikroovn. Start med ét til halvandet min. Rør rundt og giv den 5-10 sek. Temperaturen skal være 28- 31 grader. Dyp flødebollen i chokoladen. Stil den på en rist. Pyntning: Efter et par minutter kan du dekorere påskekyllingen. Start med at stikke fødderne ind forneden, dernæst øjne (kan købes i Dr. Öetker), så næb og hanekam og til sidst vinger.

LÆS OGSÅ: 'Gift ved første blik'-Martin afslører: Dater 13 år yngre tv-kendis