I køkkenet med Brødrene Price: Så sjovt har vi det

HER&NU blev inviteret med til optagelserne af programmet ”Mad med sprut i”, og her er brødrene Price da også på hjemmebane.

Efter at have været på krydstogt i ”Spise med Price” er brødrene Price tilbage i Adams sommerhus i Odsherred.

Køkkenet og stuen er ryddet og fyldt med kamerakraner, skærme og projektører. Et soveværelse er omdannet til viktualierum med porcelæn og tørvarer, og entreen huser kantinen.

– Huset er totalt forandret. Nu er det jo ikke første gang, jeg oplever det, så jeg er begyndt at vænne mig til det. Da huset blev bygget om, blev køkken-alrummet også meget stort nærmest af samme grund – der er indtænkt en tv-produktion i det her. Alt skulle gerne kunne tåle noget, fortæller Adam, 57.

LÆS OGSÅ: Joan Divine bekræfter: Har fået en kæreste

Artiklen fortsætter under billedet...

Adam købte sommerhuset i 2014. Huset har i årenes løb fået nyt stråtag samt nye døre og vinduer.

– Jeg er ikke øm over nogle af tingene her, for det ville aldrig gå. Jeg satser på, at vi bagefter gør skaderne op og tager den derfra, siger han grinende.

HER&NU er inviteret med til optagelserne af programmet ”Mad med sprut i”, og her er brødrene på hjemmebane.

De laver retterne Spicy rigatoni a’ la vodka, kalv i cider og calvados og endelig, som en hyldest til den britiske kok Heston Blumenthal, laver de hans ”Tipsy cake”, en brioche-kage med en flødeblanding med sauternes og brandy og grillet ananas på spyd som tilbehør.

LÆS OGSÅ: "Sommerdahl" er tilbage: Her er premieredatoen

Artiklen fortsætter under billederne...

Adams fritgående Isa Brown-høns er vigtige ægleverandører i programmet. – De er de stærkeste og mest stabile æglæggere med mellem 320-340 æg om året pr. høne. Jeg lukker dem ind om aftenen, og ræven har ikke været her endnu.
I pausen tjekker brødrene lige op på en opskrift og aftaler hvem, der laver mad i næste optagelse.

Privat og ægte

Især efter et program som ”Mad med sprut i” er det skønt, at sommerhuset har en førstesal med ekstra værelser.

– Både James og jeg overnatter her i huset, mens vi laver produktionen. Det er jo ”Spise med Prices” sjæl, at det foregår i vores private hjem. Det har det gjort helt tilbage fra de allerførste sæsoner, hvor vi egentligt ikke havde regnet med, at vi skulle lave særligt mange programmer, afslører Adam.

– Det sjove for os var jo, at det var vores egne gamle, bukkede og bulede pander og mærkeligt porcelæn, som havde skår. Den sjæl skal programmerne stadig have, uanset at nogle af tingene er produktionens ting. I dag bruger vi blandt andet James’ gamle pastapande. Det skal emme af, at det er privat, at det er os, og det er ægte.

Der er meget lidt ”snyd” med i programmerne.

– Vi laver det hele her under optagelserne. Men der er nogle gange, hvor processer er så langvarige, at ting skal stå over natten, så er det Mischa, som har sat det hele over og gjort klar. Så viser vi hvordan, og kan så tage en ud af køleskabet, som er klar, fortæller Adam, som i mange sæsoner nu har arbejdet sammen med sin ekskone Mischa Jemer på produktion.

LÆS OGSÅ: Ærlige Blachman: Jeg er konstant usikker på mig selv

Artiklen fortsætter under billederne...

Dagen indledes med en morgenbriefing, hvor producer Jacob Snedevig gennemgår dagens retter med brødrene og resten af holdet.
Tre fotografer, en regissør, en lysmand og en producer overvåger, at billederne af, at James hælder vodka i retten og Adam river parmesanen, bliver gode.
Det er Mischa Jemer, Adams ekskone, som står for alle ingredienser og regi undervejs, og der er masser af gode grin i køkkenet.
Smeden Buller har været brødrenes ”hus-smed” i mange år, og i denne sæson får han hjælp af sin kvindelige smedelærling Ingeborg til at lave en ananasgrill.
Solen skinner altid ind på brødrene Price i køkkenet. På en grå og tåget vinterdag får solen hjælp af to store projektører.

Under paraplyen

James kommer ud til Adam i baghaven ved sommerhuset, mens der gøres klar til en ny ret.

– Det er vores 17. sæson, og vi har lavet små 500-600 opskrifter på forskellige retter gennem årene. Vi kan altid finde retter, vi ikke har lavet, men vi skal jo finde retter, som vi kan putte ind under en paraply, som i dag hedder ”Mad med sprut i”, fortæller James, 65.

Selvom det er 17. sæson, så er entusiasmen og legesygen i programmerne lige så stor som i de første.

– Der er sket meget siden de første to sæsoner. Dengang købte Adam og jeg selv ind til programmerne. Vi vaskede selv op og gjorde rent. Gjorde alt. Vi var et meget lille hold dengang, fortæller James.

– Det var meget sjovt de første par sæsoner, men vi fandt ud af, at det var helt urimeligt hårdt. For når vi var færdige med at rydde op og vaske af, og havde fundet alle tingene frem til det næste program, og så skulle stå og være ”på” og være nogenlunde friske, så blev det altså lige for stramt.

LÆS OGSÅ: Sussi Nielsen fandt kærligheden i Steen: Bobler af lykke

Artiklen fortsætter under billedet...

Her er brødrene i James’ køkken i 2009. – Vi har altid optaget hjemme hos os selv eller på tur. Den eneste gang, vi har lavet ”Spise med Price” i en kulisse, var under corona, hvor vi optog i DR Byen.

De første tre sæsoner lavede brødrene 10 programmer på 10 dage, men det blev for meget.

– Jeg kunne være på optagelse hele dagen, og så køre direkte ud i Cirkusrevyen og sidde ved klaveret hele aftenen. Det blev simpelthen for hårdt. Nu optager vi ét program på halvanden dag, og der er seks programmer i en sæson. Det kan vi holde til, og vi synes, det er sjovt. 

LÆS OGSÅ: WHAT! Tony og Saiyan Dakota på udkig efter den rette hjælp

Den nye sæson af ”Spise med Price” bliver vist på DR omkring juni måned. Du kan se HER&NU's videointerview med brødrene Price øverst i artiklen. 

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.