Henrik Møllgaard til Håndbold Herrelandsholdets mediedag.
Henrik Møllgaard til Håndbold Herrelandsholdets mediedag.

Henrik Møllgaard privat: Se hans søde familie

Der er lige så godt styr på baglandet, som der er på det danske forsvar på Henrik Møllgaards vagt.

Selvom Henrik Møllgaard er 39 år gammel, har han netop understreget, at han slet ikke er færdig på håndboldbanen. I december skrev han nemlig under på en ny 2-årig kontrakt med klubben Aalborg Håndbold, hvor han har spillet de sidste fem år.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Niklas Landin var alvorligt syg

Artiklen fortsætter efter videoen med Niklas Landin fra Skanderborg Festival.

Møllgaard startede sin professionelle karriere i Kolding IF, hvor han spillede fra 2005 til 2009. I 2006 debuterede han på herrelandsholdet, men det var dog først i 2013, at han for alvor slog sit navn fast på landsholdet og blev en af hjørnestenene i især forsvaret.

LÆS OGSÅ: Rasmus Brohave efter flere hospitalsbesøg: Et mareridt

Ved EM i 2016 blev Henrik Møllgaard kåret til turneringens bedste spiller, selvom Danmark ikke nåede semifinalen. Derudover har han været med til at vinde guld ved OL i 2016, VM i 2019, 2021 og 2023, sølv ved EM i 2014 og OL i 2021 og bronze ved EM i 2022.

På klubniveau er han en af de danskere, der udover et smut på tre år i Paris (PSG) har holdt sig til den danske liga. Det seneste halvandet år har Møllgaard udelukkende spillet i forsvaret i sin klub, og det samme gør sig gældende på landsholdet. Derfor er han heller ikke en af de spillere, der har lavet flest mål - han har faktisk lavet færre mål, end han har spillet landskampe.

LÆS OGSÅ: Rasmus Lauge vendte hjem for familiens skyld

Han har for nylig i et interview med TV Syd fortalt, at han godt kan mærke på kroppen, at den nok ville have godt af ikke at spille på landsholdet, når der er pause i klubhåndbolden, men han har ingen planer om at stoppe karrieren alligevel.

- Jeg tror ikke, at jeg selv kommer til at sige stop på landsholdet. Jeg nyder virkelig at være afsted, og selv om der er noget slitage forbundet med at være samlet seks-otte uger om året med landsholdet, så giver det også en masse energi, lyder det fra Møllgaard i interviewet med TV Syd.

LÆS OGSÅ: Danmarks nye mål-komet: Emil Nielsen tæt på at miste karrieren som 20-årig

Energien får både hans klub og familie gavn af, og hvis man kigger på Henrik Møllgaards Instagram, er der ingen tvivl om, at det er håndbold og familie, der betyder mest for forsvarets anker.

LÆS OGSÅ: Håndboldens grand old man: Her er Hans Lindbergs store kærlighed

Henrik Møllgaard er gift med Christina Gad, der arbejder som konsultationssygeplejerske i et lægehus i Aarhus. Sammen har de døtrene Viola på 11 og Augusta på 7, som begge hepper ivrigt på deres far og resten af landsholdet.

Se Henrik Møllgaards familie her: