Flemming Krøll hårdt ramt: Frygter for foden

Det er en alvor situation for den 69-årige entertainer, men med sin families opbakning og en god portion humor håber han at komme gennem helbredskrisen.

Siden foråret har diabetes-relateret åreforkalkning i højre fod kostet Flemming Krøll to tæer og en masse besvær. 

Det er en alvor situation for den 69-årige entertainer, men med sin families opbakning og en god portion humor håber han at komme gennem helbredskrisen med foden i behold. 

LÆS OGSÅ: Blake Lively og Ryan Reynolds på vej til Danmark

– Det går fremad. Men det går langsomt. Jeg har lige været på Bispebjerg Hospital. De tog en tå til. Den første røg i marts. Jeg har ingen smerter. På grund af sygdommen var jeg i forvejen så godt som følelsesløs i foden i forvejen, fortæller Krøll, mens han sidder ved stambordet i Grøften. 

Her har han lige spist en dejlig frokost med sin ældste datter, Kirstine, og nu nyder han en Irish Coffee. 

– Jeg har haft diabetes i 10-12 år og har fuldstændig styr på det. Jeg tager mine piller – en morgen og aften – og en Ozempic-sprøjte hver mandag. Mit blodsukker er også fint. Jeg har tabt mig ret meget. Jeg er nede på 112 kg og min mave forsvinder stille og roligt. Jeg har slet ingen appetit mere. Jeg har lige spist to stykker smørrebrød, så jeg er helt stolt af mig selv. Jeg skal heller ikke have mere i dag så. Tidligere slikkede jeg helt vildt, når vi skulle se fjernsyn om aftenen. Det er også slut med det. 

LÆS OGSÅ: Forsøgte i seks år: Endelig sagde Jacob ja til ‘Landmand søger kærlighed’

Efter den første operation var lægerne nødt til at sætte en pumpe ind for at sikre en god blodcirkulation, og selvom det virkede fint, så er der i løbet af sommeren stødt komplikationer til. 

Hans forbinding skal skiftes hver anden dag, men den har været bundet for stramt, så det endte med et tryksår.

– Nu er der hul på siden af foden og ind til knoglen. Jeg skal være på penicillin, indtil det er groet sammen af sig selv. Det kan desværre ikke syes. Det gik ellers fint med at hele det første sår. Selvom jeg har Type 2-diabetes, så har jeg godt lægekød. Jeg forstår ikke, at foden skal pakkes sådan ind. Jeg tror, det heler bedre i fri luft, men det vil man ikke have, så jeg gør, som de siger, lyder det fra Krøll, der ikke synes det er sjovt, at være sat ud af spillet.

LÆS OGSÅ: Pernille Nygaard: Jeg bliver behandlet som en kriminel

– Jeg måtte aflyse en tur til Mallorca, hvor vi altid låner en lejlighed af nogle venner. Vi skulle have været af sted sidst i august, men lægen sagde nej. Jeg må blive hjemme og vente på, at lortet heler, siger han om sin fod.

Slutter, hvor han begyndte 

– Men hvis det var sket for 10 år siden, så havde jeg for alvor haft et problem. Der skulle jeg jo optræde i revyen hver aften og ud med guitaren. Men nu har jeg trukket mig fra det hele. Jeg har ét job tilbage. I september skal jeg optræde i Hvidovre. Det er på Medborgerhuset, hvor jeg startede for over 50 år siden. Det bliver det absolut sidste. Man skal jo stoppe i tide, fortæller Krøll, der også har været gennem en blodprop, efter han for et par år siden solgte Nykøbing Falster Revyen. 

LÆS OGSÅ: Ny vært på 'Vild med dans': Her er hendes kendte mand

– Jeg har da gået og tænkt over, hvad jeg så skulle finde på. Indtil videre har jeg ikke skullet finde på noget. Der sker noget hver dag. Vi har jo både huset i Idestrup på Falster og en lejlighed i København. Min hustru, Birthe, er jo også gået på pension, og hun nyder at passe haven. Det er lige før, hun klipper grenene med en neglesaks. Den have står kraftedeme snorlige. Det er lige før, man skal booke tid, hvis man skal have hende med til et eller andet. Hun har et stort program, griner han hjerteligt. 

LÆS OGSÅ: Sussi får undervisning af international stjerne

Efter mere end 50 år på scenen slutter Flemming Krøll nu sin karriere. – Jeg er fuldstændig afklaret med at stoppe. Jeg kommer ikke til at savne det et sekund.

Lige nu er Flemming Krølls største håb, at foden er helet inden vinter, så han kan være klar til sine 70-års fødselsdagsfester i november. Han planlægger noget for familie og venner, men også en reception for de mange, han kender fra sin lange karriere. 

Omvendt ved han også godt, at det kan se helt anderledes ud, hvis såret ikke lukker. Så er der i sidste ende risiko for, at foden må amputeres. 

– Jeg skøjter bestemt ikke hen over det med et ”det skal nok gå”. Det er alvor. Det skal plejes. Jeg får ikke lægerne til at sige, at jeg bliver helbredt, men der er en god chance for, at jeg kommer mig over det sår. Jeg vil meget gerne beholde min fod. Jeg kan sagtens køre bil og gå rimelig godt. Men hvis de napper den, så er det jo en anden historie, og den vil jeg helst undgå.

LÆS OGSÅ: Melvin Kakooza i nyt program med Jacob Riising