Efter kræftscanning: Giver status på helbredet

En nylig scanning viser, at Charlotte Bøving efter al sandsynlighed slipper for en operation. Dog fandt lægerne et par andre ting, som bekymrer dem.

Tilbage i april delte tv-lægen Charlotte Bøving den triste nyhed, at der igen var udbrud i den uhelbredelige tarmkræftsygdom, som hun har kæmpet mod siden 2016.

Lægerne havde opdaget en metastase, og derfor blev tv-lægen tilbudt en operation, når den var stor nok til, at de kunne fjerne den. 

LÆS OGSÅ: I dag skulle "Gift ved første blik"-par vies igen: Alle følelser er i spil

Det lader dog til, at Charlotte Bøving slipper for en operation. Det siger hun til HER&NU, da vi møder hende til Gadens Børns Velgørenhedsgalla. 

- Den knude, de kunne se både sidste år og i marts måned, kan de faktisk ikke genfinde, siger hun og tilføjer: 

- Jeg er lykkelig over, den her knude, de har set, ikke kan genfindes på scanningen, og det kan være fordi, det har været en reaktiv lymfeknude - en reaktion på en infektion eller andet. Så lige nu tegner det faktisk på, at der er ro på min neuroendokrine tumor-diagnose, lyder det. 

Bekymrende fund 

Charlotte Bøving slipper dog ikke for endnu en scanning, da lægerne har gjort et par nye fund, de er bekymrede over. 

LÆS OGSÅ: Synd for Rachel: Må aflyse "Vild med dans" i sidste øjeblik

- Der er lidt pletter på mine lunger, ligesom der var tilbage i 2021. De håber, det bare er noget lungebetændelse, men der er nogle pudeformede forandringer, så jeg skal scannes igen om tre måneder, siger hun og tilføjer:

- Så har de fundet lidt fri væske i min bughule. Det kan være på grund af, jeg havde optræk til tarmslyng et par dage inden scanningen, men de vil bare være sikre på, at der ikke er noget at komme efter. Så jeg skal scannes igen om tre måneder, og så ved jeg noget mere. 

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe er udskrevet: Har det efter omstændighederne godt

Selvom Charlotte Bøving har det godt i kroppen og - med egne ord - er en meget glad patient, er hun da også urolig over fundet af væske i bughulen. 

- Jeg er selvfølgelig bekymret, når man finder fri væske i bughulen på mig, fordi det kan tyde på noget andet, vi skal efter, og det, håber jeg, selvfølgelig ikke er tilfældet, lyder det.

Du kan se det fulde interview med Charlotte Bøving øverst i artiklen.