Derfor bliver Jakob Fauerby melankolsk til Halloween: Mindes mor

Jakob Fauerby har kæmpet med at opretholde glæden ved højtider efter hans mor er gået bort.

Året går på hæld, mørket vinder frem, og kalenderen viser snart november. Det er tid til uhygge, stearinlys og mange af de ting, som man forbinder med Halloween og Allehelgen. For Jakob Fauerby, 44, har årstiden og traditionen fyldt meget de seneste 10 år. I efteråret 2011 døde hans mor af aggressiv lymfekræft, og siden har de rødbrune blade og regnfyldte dage gjort ham melankolsk og sorgfuld. Han har brugt kirken og traditionen til at finde ro.

LÆS OGSÅ: Wozniacki afslører: Endnu en baby på vej

– Da min mor døde, brugte jeg Allehelgensaften til at samle mig og finde ro. Jeg tog ned til kirken, hørte navnene blive læst op og gik ned til graven og tændte lys. Jeg synes, den tradition er ret fin, fortæller Jakob.

– Jeg tror, at det er rigtigt godt at mindes dem, som har forladt os.

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Jakob Fauerby afslører sine favoritter i 'Vild med dans'.

Har genskabt glæden

Skuespilleren kommer fra en familie, hvor traditioner og tro generelt har fyldt og fylder meget, men da han mistede sin mor, mistede han også glæden ved højtider som jul og påske. Han var vant til, at hun var der sammen med ham, og uden hende føltes det hele meningsløst.

LÆS OGSÅ: Pelle Hvenegaard: Her finder jeg ro

– Når man holder den første jul, påske eller fødselsdag uden dem, som man elsker, føles det bare ligegyldigt, og man tænker tilbage på året før, hvor de var der, fortæller Fauerby.

I 2019 blev Jakob far til datteren Anna, som han fik sammen med sin mand Anders Fauerby og deres bedste veninde Rebecca Sølvsteen, som i forvejen har sønnen Isak. Med sin lille regnbuefamilie, har han genskabt og genfundet glæden ved årets højtider og traditioner.

LÆS OGSÅ: Oprevet ‘Luksusfælden’-deltager: De er nogle røvhuller

– Jeg havde brug for, at Anders og jeg skabte vores egen måde at holde jul og påske, og det har vi gjort, fortæller skuespilleren. Udover at fejre jul og påske tror han også, at når datteren Anna bliver ældre, vil han introducere hende for Halloween og Allehelgen.

– Jeg er sikker på, at Halloween er en tradition, der er kommet for at blive. Efteråret er fattigt på traditioner, og Halloween er festlig og farverig. Det har man brug for der, fortæller han.

LÆS OGSÅ: Efter flere år: Nu vil hun tilbage

I år bliver Halloween og Allehelgen ekstra særlig for Jakob Fauerby, da han medvirker i filmen 'Forsvundet til Halloween'.

– Jeg glæder mig vildt meget til premieren. Det har været spændende at være med til at lave filmen. Den er humoristisk og ret alvorlig på samme tid, fortæller Jakob Fauerby.

'Forsvundet til Halloween' har premiere 7. oktober.