"Den store bagedyst"-Emma sprudler af energi: Jeg vil nå det hele
Da HER&NU bliver budt til bords hjemme hos Emma Holm Plantener, falder snakken hurtigt på tilmeldingen til programmet, hendes store passion for Frankrig og den travle hverdag, hun trives i.
Det første der møder os, da vi træder ind i den lyse, nybyggede lejlighed på femte sal midt i København, er en sødlig duft fra ovnen, efterfulgt af et varmt smil fra Emma Holm Plantener, 23, der er ved at forberede en smagsoplevelse til os.
Kaffen er der allerede sørget for, og da HER&NU bliver budt til bords, falder snakken hurtigt på tilmeldingen til programmet, hendes store passion for Frankrig og den travle hverdag, hun trives i.
LÆS OGSÅ: MGP fejrer 25 år: Her er de nye værter
– Tilmeldingen startede som en sjov idé i toget med tømmermænd på vej fra Esbjerg til København. Jeg tænkte: ”Hvad er det værste, der kan ske?”, smiler Emma, som på trods af, hun ikke troede på, hun ville blive udtaget, sendte sin ansøgning afsted.
– Da jeg blev ringet op og inviteret til tredje og sidste casting, som foregik i Aarhus, var det samtidig med en planlagt ferie, så jeg tænkte: ”Enten slutter det her, eller også går jeg all in”, lyder det fra Emma, som byttede flybilletten til sydens sol ud med en plads i bagedystteltet.
LÆS OGSÅ: Efter "Balladen": Susanne er tilbage i bestyrelsen
For Emma, som har en tætpakket hverdag, har det været udfordrende, lærerigt og sjovt at være med i programmet.
– Generelt er jeg tidsoptimist og vil gerne nå det hele, fortæller Emma, der siden barns ben har været vant til at improvisere og yde sit bedste i pressede situationer – en evne, der kom hende til gavn under optagelserne.
– Jeg har tit siddet i toget på vej til Randers og tegnet pynten på mine kager, da jeg ikke fik øvet den hjemmefra, griner Emma og fortæller, at den store oplevelse har lært hende at omfavne sin tidsoptimisme og acceptere, at perfektion ikke er alt.
– Hvis jeg bare gør mit bedste og knokler på, så når jeg jo i mål. Jeg har ikke et behov for, at alt skal være perfekt.
LÆS OGSÅ: Dødsfald i familien: Søs Fenger aflyser
Artiklen fortsætter under billederne...
Forkærlighed for Frankrig
Når Emma ikke ælter en mørdej sammen i bagedystteltet, læser samfundsfag og psykologi på universitetet, eller arbejder 20 timer om ugen i Beskæftigelsesministeriet, bruger hun fem timer hver tirsdag sammen med sin søster på en ungdomsskole, hvor de underviser i fransk madlavning og kultur.
– Vi har begge to en frankofil passion og elsker madlavning, og det har vi gjort, siden vi var helt små. Og så fik vi muligheden for at oprette vores eget hold på ungdomsskolen, så den greb vi med det samme, fortæller Emma, som dog ikke kommer ud af en fransk familie, men har brugt utallige sommerferier i Frankrig med dem.
– Jeg har lært hjemmefra, at man skal hjælpe andre og vise overskud. Og jeg elsker at lære fra mig og inspirere andre, siger hun.
LÆS OGSÅ: "To kolde fra kassen"-Simon og Søren melder ud om ny sæson
Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.