Brødrene Price griller Europaparlamentet: En bid af Bruxelles

En af de kendte danskere med stor tilknytning til Bruxelles og Europa-Parlamentet er konkurrencekommissær og ledende næstformand Margrethe Vestager, der mødtes med James og Adam i programmet 'Spise med Price'.

Der duftede af mad over hele Bruxelles, da Adam og James Price indtog byen for at lave et afsnit af 'Spise med Price' i anledningen af Europarlamentsvalget søndag d. 9. juni.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald: Derfor er det slut

- Vi forsøger at gøre Unionen og Europa-Parlamentet lidt mere spiseligt set fra vores madvinkel. Programmet hedder 'The mussels from Brussels', vores hyldest til den belgiske skuespiller Jean Claude van Damme, som har øgenavnet ”The muscles from Brussels”. Belgien er kendt for deres pomfritter, øl, chokolade, vafler og moules frites, og det belgiske køkken er ikke kendt for den store gastronomi. Mange af de bedste restauranter i landet er jo franske restauranter, fortæller Adam Price, 57.

- Vi fik god hjælp til at lave programmet af vores ”EU-Papa” Ole Ryborg, som ved alt om alle i Bruxelles og ved, hvor alle de gode spisesteder er.

LÆS OGSÅ: Kendte danskere sættes i forbindelse med vild svindelsag

– Vi lavede braisseret oksekød i belgisk øl inde i parlamentet, så der stank af øl i hele huset, afslører Adam, her med DRs EUkorrespondent Ole Ryborg, som hjalp brødrene med at lave programmet.

En af de kendte danskere med stor tilknytning til Bruxelles og Europa-Parlamentet er konkurrencekommissær og ledende næstformand Margrethe Vestager, og hun mødes med James og Adam i programmet.

- Margrethe er jo en kær gammel ven af 'Spise med Price', hun var også med i vores 'Babettes gæstebud'-program om Karen Blixen, fortæller Adam, og Margrethe Vestager supplerer.

- Det var skønt at være sammen med brødrene Price, for man kan jo mærke deres oprigtige interesse for maden og kvaliteten af maden. Vi talte om pomfritter, vafler og chokolade.

Margrethe Vestager har haft sin gang i den belgiske hovedstad de sidste ti år, og det har givet hende en last.

- Generelt har jeg det ikke så godt med pomfritter, for de er jo ikke særligt sunde, men de belgiske pomfritter er bare ekstra gode. Der er mange som synes, at Bruxelles laver verdens bedste pomfritter. Og den tidligere tyske kansler Angela Merkel er meget enig. Efter et langt møde vi havde i EU, stak Angela Merkel af og stod i kø ved en pomfrit-bod, fortæller Margrethe Vestager, 56, som gerne deler de belgiske glæder med andre.

LÆS OGSÅ: Karina Frimodt er kommet til skade: Jeg kan ikke gå

- Belgisk chokolade er helt fantastisk, og det har fået en helt speciel betydning i vores familie. Når jeg kommer hjem, så har vi en fast aftale om i familien, at jeg altid køber chokolade med til bryllupsdage, navngivning af barnebarnet eller fødselsdage. På den måde bringer jeg en lille smule af Bruxelles med hjem, for vi er jo en familie med to bopæle. Min mand og to af vores børn bor i København, og jeg bor til dagligt i Bruxelles.

LÆS OGSÅ: Mathias Helt afslører: Nyt twist i ‘Stormester’

Artiklen fortsætter under billederne...

I fint selskab med brødrene Price lyser Margrethe Vestager op på Grand Place i Bruxelles i sin flotte blomsterede frakke fra danske Stine Goya.
Efter at have handlet i en af de hundredvis af chokoladeforretninger møder Margreteh Vestager James og Adam til en snak om hendes passion for belgisk chokolade.
– Margrethe Auken er afgående parlamentariker, og på vej til 80 år må man sige, at hun har aftjent sin værnepligt i parlamentet. Hun hjalp os med at lave moules frites, fortæller Adam.

Toppen af vaffelstakken i 'The mussels from Brussels' er ifølge Adam, da de laver de belgiske vafler uden foran parlamentet.

- Pludselig kommer en stor VIP-kortege kørende med politimotorcykler og udrykning. Det er forpersonen for parlamentet Roberta Metsola, som er på vej til møde med den franske præsident Emanuel Macron. Hun stopper lige og får en vaffel hos os. Det var hyggeligt.

LÆS OGSÅ: Lonnie Devantier bor i Danmark og Spanien: Hun si'r hallo og hola

'Spise med Price - The mussels from Brussels' kan ses på DR og DR TV-appen i dag.